Ficus binnendijkii 'Amstel Gold'

Ficus binnendijkii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' is een tropische plant met glanzende groene bladeren en een opvallende goudgele kleur langs de randen. Deze plant kan zowel binnen als buiten groeien, maar heeft wel veel licht nodig. Met de juiste verzorging kan de Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' uitgroeien tot een prachtige en volle kamerplant. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten voor optimale groei. De Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' is een populaire keuze vanwege zijn decoratieve uitstraling en eenvoudige verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en licht nodig en is goed bestand tegen droge lucht in huis. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht vochtig blijft, maar overtollig water kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en aan te passen aan de specifieke omstandigheden van jouw huis en de plant zelf.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek te zetten met indirect licht. Te veel fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is daarom beter om de plant op een lichte plek te zetten zonder direct zonlicht.

  Ja, de Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' houdt van warmte. Het gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van tocht of koude lucht staat.

  Deze plant bloeit in de lente en zomermaanden en de bloeiperiode kan enkele weken duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit draagt bij aan een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, Kamerplanten zoals de Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' houden van een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Plaats de plant dus het liefst op een plek waar het niet te koud of te warm is. Zo zal de plant optimaal gedijen.

 • De Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of de zomer om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode, beschadigde of te lang geworden takken met een scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen na het snoeien.

  De Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drassig. In de winter hoeft de plant minder water te krijgen dan in de zomer.

  De ideale potgrond voor deze plant is een mix van universele potgrond en wat extra grof zand voor een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Ververs de potgrond jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' gedijt het beste in een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat wordt, maar wel regelmatig vochtig gehouden wordt. Een lichtzure pH-waarde van de bodem is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven en een lichte standplaats. Af en toe de bladeren afstoffen en eventueel extra voeding geven in het groeiseizoen bevordert de gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op eventuele plagen of ziektes.

  Veeg regelmatig stof van de bladeren van de plant af met een vochtige doek om de bladeren schoon en gezond te houden. Gebruik geen bladglansmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Voor hardnekkiger vuil kan de plant onder de douche gezet worden.

  De Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of tocht. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor kamerplanten. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan je regelmatig sproeien of een luchtbevochtiger gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat, dit kan de luchtvochtigheid verlagen.

  De Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur wordt, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Let op dat je niet overbemest, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' is een tropische plant met glanzende groene bladeren en een opvallende goudgele kleur langs de randen. Deze plant kan zowel binnen als buiten groeien, maar heeft wel veel licht nodig. Met de juiste verzorging kan de Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' uitgroeien tot een prachtige en volle kamerplant. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten voor optimale groei. De Ficus binnendijkii 'Amstel Gold' is een populaire keuze vanwege zijn decoratieve uitstraling en eenvoudige verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.