Petunia Blue Surfinia

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Blue Surfinia is een hangende plant met prachtige diepblauwe bloemen die een mooie toevoeging zijn aan elke tuin of balkon. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. De Petunia Blue Surfinia is makkelijk te verzorgen en vereist weinig onderhoud, waardoor het een populaire keuze is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een gezonde groei en overvloedige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Blue Surfinia is geen groenblijvende plant. Het is eenjarig en zal dus niet het hele jaar door groen blijven. Dit betekent dat het in de herfst zal verwelken en afsterven.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten of te bedekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  Ja, de Tuinplant "Petunia Blue Surfinia" is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een gezonde groei en bloei.

  Petunia Blue Surfinia heeft voldoende ruimte nodig om zijn hangende groeiwijze te tonen. Plant ze ongeveer 30 cm uit elkaar voor een volle uitstraling. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en te groeien.

  De Petunia Blue Surfinia groeit het beste in de volle zon, waar het minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Petunia Blue Surfinia heeft ongeveer 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en standplaats. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet verzadigd met water. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen en heldere kleuren. Het trekt ook andere bestuivende insecten aan die helpen bij het bestuiven van de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die gericht zijn op het aantrekken van biodiversiteit.

  Als tuinplant draagt deze plant bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het zorgt voor een ecologisch evenwicht en bevordert de diversiteit van dieren en planten in de tuin. Het biedt ook voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten insecten en kleine dieren.

  De Petunia Blue Surfinia bloeit van mei tot en met september en heeft een lange bloeiperiode. Tijdens deze maanden produceert de plant continue bloemen en blijft hij kleurrijk en aantrekkelijk in de tuin.

  Ja, de Petunia Blue Surfinia kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze veel zonlicht krijgt. Het is aan te raden om de plant ook af en toe te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de Petunia Blue Surfinia is niet eetbaar. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant en niet als voedselbron.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven gedeeltelijk absorberen. Echter is het effect niet zo significant dat het als een belangrijke geluidsdempende factor beschouwd kan worden. Planten helpen voornamelijk bij het breken van geluidsgolven en het creëren van een aangenamere omgeving.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei ook regelmatig de lange scheuten terug om een compacte vorm te behouden. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of de zomer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant nat blijft. Geef de plant water bij de wortels en niet op de bladeren om schimmel te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed is afgevoerd om wortelrot te voorkomen.

  De Petunia Blue Surfinia heeft losse en goed doorlatende potgrond nodig voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Het is aan te raden om af en toe meststoffen toe te voegen om de planten te voorzien van voldoende voedingsstoffen.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Voeg eventueel compost toe om de kwaliteit van de bodem te verbeteren.

  De Petunia Blue Surfinia groeit het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien. Een beschutte standplaats is ideaal voor deze tuinplant.

  Het is belangrijk om Tuinplanten in de winter te beschermen tegen vorst door ze te bedekken met een laag mulch of een doek. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen sterke wind en overmatig vocht. Plaats de plant op een beschutte plek om de kans op schade door vorst te minimaliseren.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant om de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals deze plant kunnen tijdens het groeiseizoen regelmatig worden bemest met een universele meststof voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en de plant niet te overbemesten, omdat dit schade kan veroorzaken. Bemest de plant bij voorkeur in het voorjaar en de zomer voor optimale groei en bloei.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en laat ruimte rond de stelen van de plant.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien.

  Er zijn verschillende methoden om ongedierte bij tuinplanten te bestrijden, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden, biologische bestrijdingsmiddelen of neem olie. Het regelmatig controleren van de plant op symptomen van plagen en deze indien nodig direct behandelen is ook belangrijk. Voorkomen is echter altijd beter dan bestrijden, dus zorgvoor een goede bodemstructuur en gezonde planten om ongedierte te ontmoedigen.

 • Omschrijving

  De Petunia Blue Surfinia is een hangende plant met prachtige diepblauwe bloemen die een mooie toevoeging zijn aan elke tuin of balkon. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. De Petunia Blue Surfinia is makkelijk te verzorgen en vereist weinig onderhoud, waardoor het een populaire keuze is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een gezonde groei en overvloedige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.