Calathea rufibarba 'Blue Grass'

Calathea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calathea rufibarba 'Blue Grass' is een prachtige kamerplant met lange, smalle bladeren die een blauwachtige tint hebben. De bladeren zijn bedekt met zachte haren, wat de plant een fluweelachtig uiterlijk geeft. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en zijn vermogen om de luchtvochtigheid in huis te verbeteren. De 'Blue Grass' variant van de Calathea rufibarba heeft een bijzondere blauwe gloed op de bladeren die hem extra opvallend maakt. De plant gedijt goed op een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig vochtige grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Calathea rufibarba 'Blue Grass' is een kamerplant die gemiddeld onderhoud nodig heeft. Hij houdt van een hoge luchtvochtigheid en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat.

  De Calathea rufibarba 'Blue Grass' heeft niet veel licht nodig en kan het beste op een plek met indirect zonlicht staan. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is aan te raden om de plant op een plek neer te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  De Calathea rufibarba 'Blue Grass' heeft 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte waar hij staat. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Te felle zon kan bladverbranding veroorzaken. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de Calathea rufibarba 'Blue Grass' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft. Het is ook raadzaam om de luchtvochtigheid hoog te houden om de plant te helpen gedijen.

  De Calathea rufibarba 'Blue Grass' bloeit in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, Calathea rufibarba 'Blue Grass' draagt bij aan het zuiveren van de lucht in huis. Kamerplanten helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het regelmatig verzorgen van de plant zorgt ervoor dat deze optimaal kan functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor de plant om goed te kunnen groeien en gedijen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurwisselingen.

 • De Calathea rufibarba 'Blue Grass' hoeft zelden gesnoeid te worden. Eventuele dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd met een scherpe schaar of snoeischaar. Snoei bij voorkeur in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  De 'Blue Grass' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond doordrenkt raakt. Geef om de paar dagen water, afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temperatuur in de ruimte waar de plant staat. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei.

  De bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen kan helpen bij een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Besproei de bladeren regelmatig met water om de hoge luchtvochtigheid te behouden.

  De bladeren van deze plant kunnen stof aantrekken, dus het is goed om ze regelmatig af te vegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Gebruik bij voorkeur lauw water om de bladeren voorzichtig schoon te maken.

  De Calathea rufibarba 'Blue Grass' heeft helder indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met voldoende natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Warme en vochtige omstandigheden zullen de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De Calathea rufibarba 'Blue Grass' gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de 60-70% ligt, dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden en droge bladeren.

  De Calathea rufibarba 'Blue Grass' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5 wordt ideaal geacht voor de groei en bloei van deze kamerplant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals Calathea rufibarba 'Blue Grass' hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten om de voedingsstoffen aan te vullen. Het is aanbevolen om de plant eens per maand te bemesten, volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Calathea rufibarba 'Blue Grass' is een prachtige kamerplant met lange, smalle bladeren die een blauwachtige tint hebben. De bladeren zijn bedekt met zachte haren, wat de plant een fluweelachtig uiterlijk geeft. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en zijn vermogen om de luchtvochtigheid in huis te verbeteren. De 'Blue Grass' variant van de Calathea rufibarba heeft een bijzondere blauwe gloed op de bladeren die hem extra opvallend maakt. De plant gedijt goed op een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig vochtige grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.