Spathiphyllum 'Vivaldi'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum 'Vivaldi' is een prachtige kamerplant met donkergroene bladeren en witte bloemen die lijken op lelies. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor hij de luchtkwaliteit in huis verbetert. De 'Vivaldi' variant heeft iets grotere bladeren en bloemen dan de standaard Spathiphyllum. Deze plant gedijt goed in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen en heeft slechts matig water nodig. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die zorgt voor een vredige en rustgevende sfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Spathiphyllum 'Vivaldi' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en luchtzuiverende plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk dat de plant regelmatig water krijgt en op een lichte plek staat.

  De Spathiphyllum 'Vivaldi' heeft niet veel licht nodig en kan zelfs in schaduw groeien. Het is belangrijk om de plant uit direct zonlicht te houden, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken. Plaats de plant op een plek met indirect licht voor de beste groei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Let wel op dat de grond nooit helemaal uitdroogt tussen gietbeurten, maar ook niet te nat blijft. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt niet van fel zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar indirect zonlicht schijnt. Te veel zon kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant uit de tocht staat en niet blootgesteld wordt aan koude luchtstromen. Zorg ervoor dat de plant ook voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en de zomer, en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor een kamerplant zoals deze. Het is belangrijk om geen extreme temperaturen te hebben om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Je kunt dode of beschadigde bladeren van de plant snoeien om de uitstraling te verbeteren. Snoei altijd met scherpe en schone gereedschappen om infecties te voorkomen. Houd de plant na het snoeien goed verzorgd om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Laat de grond tussen de gietbeurten door iets opdrogen voor je opnieuw water geeft. Gebruik lauw water op kamertemperatuur en zorg dat het water niet te hard is.

  Voor een Spathiphyllum 'Vivaldi' is het belangrijk om in een potgrond te staan die licht vochtig blijft. Kies een potgrond mix voor kamerplanten die goed water doorlaat. Zorg ervoor dat de potgrond geen stilstaand water bevat om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een goede vochthuishouding. Een mengsel van potgrond en grof zand is een goede keuze. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een vochtige doek om de luchtstroom te bevorderen en de plant gezond te houden. Af en toe kunnen de bladeren ook voorzichtig worden afgespoeld onder lauw water om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig. Plaats de plant niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van tocht of radiatoren.

  De plant prefereert een hoge luchtvochtigheid en regelmatig besproeien met water wordt aangeraden. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de plant niet te laag is, vooral in de winter wanneer de centrale verwarming aan staat. Het regelmatig nevelen van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Spathiphyllum 'Vivaldi' gedijt het beste in een medium zure tot neutrale bodem (pH 6.1-7.5). Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en aanpassingen te maken indien nodig om de gezondheid van de plant te waarborgen. Het is aanbevolen om regelmatig te testen en eventueel te bekalken of te bemesten.

  Voor kamerplanten wordt aanbevolen om eens per maand vloeibare kamerplantenmest te geven tijdens de lente en zomermaanden. In de herfst en winter is het voldoende om de plant om de 6-8 weken voeding te geven. Zorg ervoor dat de plant na het bemesten goed water krijgt.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum 'Vivaldi' is een prachtige kamerplant met donkergroene bladeren en witte bloemen die lijken op lelies. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor hij de luchtkwaliteit in huis verbetert. De 'Vivaldi' variant heeft iets grotere bladeren en bloemen dan de standaard Spathiphyllum. Deze plant gedijt goed in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen en heeft slechts matig water nodig. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die zorgt voor een vredige en rustgevende sfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.