Viola F1 hybride

Viola

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola F1 hybride is een prachtig bloeiende vioolplant met dubbele bloemen in verschillende kleuren zoals paars, geel, roze en wit. Deze hybride plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in bloembakken, hanging baskets of bloembedden. De Viola F1 hybride bloeit langdurig en kan zowel in de zon als in de halfschaduw groeien. Deze plant is makkelijk te onderhouden en trekt bijen en vlinders aan. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar kleurrijke en vrolijke bloemen in hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Viola F1 hybride is een eenjarige plant en verliest zijn blad in de winter. Deze plant is niet groenblijvend en zal in het voorjaar opnieuw gaan bloeien na het planten van nieuwe zaden.

  De Viola F1 hybride is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in gematigde klimaten en is bestand tegen milde vorst. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij extremere wintercondities.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en af en toe wat meststof geven. Verder heeft de plant weinig verzorging nodig.

  De plant heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om lucht- en zonlichtcirculatie te bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te verpotten voor optimale groei en bloei.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is van nature een schaduwminnende plant, dus het zal goed gedijen in gebieden met minder zonlicht. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is en geef regelmatig voeding om een gezonde groei te bevorderen.

  Tuinplanten moeten regelmatig water krijgen, vooral tijdens warme periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant twee tot drie keer per week water te geven. Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de wortels constant in een plas water staan.

  Ja, de plant Viola F1 hybride is vlinder- en bijenlokkend. Deze plant trekt vlinders en bijen aan door zijn bloemen en geur. Hierdoor helpt het bij de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Ja, de Viola F1 hybride trekt bestuivende insecten aan en helpt bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Door de toevoeging van kleur en diversiteit draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en heeft een bloeiperiode van ongeveer 8 tot 10 weken. De bloemen blijven meestal langdurig bloeien en zorgen voor kleur in de tuin gedurende een lange periode.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon, maar zal ook prima groeien in halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens hete zomerdagen. De plant zal het beste gedijen op een plek met goed doorlatende grond.

  De Viola F1 hybride is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant bedoeld voor in de volle grond of in potten op het terras. Het wordt niet aangeraden om deze plant te eten.

  Ja, deze plant heeft een dicht bladerdek en kan geluid enigszins dempen. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met speciale geluidsdempende materialen. Het is meer geschikt voor decoratieve doeleinden dan als geluidsisolatie.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen van deze plant regelmatig verwijderen om de bloei te stimuleren. Knip de hele plant in het voorjaar flink terug om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Viola F1 hybride heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de aarde altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  De Viola F1 hybride plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig extra voedingsstoffen toe in het groeiseizoen.

  Om optimaal te groeien en bloeien heeft de plant behoefte aan goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor een neutrale tot lichtzure bodem met voldoende voedingsstoffen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een regelmatige bemesting.

  De Viola F1 hybride gedijt het best op een plek met direct zonlicht of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en licht vochtig blijft. Deze plant kan zowel in borders, perken als in potten worden geplant.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan een fleecehoes over de plant geplaatst worden tijdens strenge vorstperiodes. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om windschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral bij warm weer. Bemest de plant om de paar weken voor gezonde groei. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de planten in het voorjaar en eventueel nog eens halverwege het groeiseizoen voor optimale resultaten.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken rondom de plant. Het kan gedaan worden met organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De Viola F1 hybride gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Te zure of te basische bodems kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het regelmatig controleren op plagen en het schoonhouden van de omgeving. Indien er toch ongedierte wordt geconstateerd, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten ingezet worden. Daarnaast kunnen ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrine, effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Viola F1 hybride is een prachtig bloeiende vioolplant met dubbele bloemen in verschillende kleuren zoals paars, geel, roze en wit. Deze hybride plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in bloembakken, hanging baskets of bloembedden. De Viola F1 hybride bloeit langdurig en kan zowel in de zon als in de halfschaduw groeien. Deze plant is makkelijk te onderhouden en trekt bijen en vlinders aan. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar kleurrijke en vrolijke bloemen in hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.