Peperomia caperata 'White Lady'

Peperomia caperata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Peperomia caperata 'White Lady' is een compacte, groenblijvende kamerplant met opvallende, gerimpelde bladeren. De bladeren hebben een unieke zilverwitte kleur en voegen een vleugje elegantie toe aan elke ruimte. Deze plant groeit langzaam en blijft meestal klein, waardoor het een perfecte keuze is voor kleinere ruimtes of als onderdeel van een plantenarrangement. Peperomia caperata 'White Lady' gedijt goed in helder, indirect licht en vereist matig water geven. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist en een vleugje frisheid en stijl aan je interieur toevoegt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • "Peperomia caperata 'White Lady' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water en zonlicht nodig, en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving."

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant dicht bij een raam op het noorden, oosten of westen voor voldoende licht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het beste gedijt hij op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende licht krijgt, maar niet direct in de zon staat.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden. Gereguleerde warmte helpt de plant gezond te blijven en te groeien.

  De "White Lady" bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, Peperomia caperata 'White Lady' is een luchtzuiverende plant. Het heeft het vermogen om schadelijke stoffen zoals formaldehyde uit de lucht te filteren. Het is daarom een goede keuze voor binnenruimtes.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Een gelijkmatige kamertemperatuur is ideaal voor deze kamerplant.

 • Om de plant gezond te houden, kun je af en toe dode bladeren en bloemen verwijderen. Snoei de plant niet te rigoureus, dit kan de groei belemmeren. Gebruik altijd scherpe, schone snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten opdrogen. Vermijd dat de plant langdurig in natte grond staat.

  Voor de Peperomia caperata 'White Lady' is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen om de gezondheid van de plant te ondersteunen.

  De bodem moet goed doorlatend en licht vochtig zijn. Verpot de plant indien nodig om de bodemkwaliteit te behouden. Voeg eventueel wat extra voedingsstoffen toe aan de bodem tijdens het groeiseizoen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij indirect licht en regelmatig water geven. Gebruik een goed doorlatende potgrond en vermijd te veel water om wortelrot te voorkomen. Regelmatig afstoffen van de bladeren houdt de plant gezond en bevordert de luchtcirculatie.

  De bladeren van deze plant kunnen stof verzamelen, dus het is goed om ze af en toe af te vegen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt na het schoonmaken.

  De plant heeft een lichte standplaats nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant bijvoorbeeld op een plek met helder indirect licht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Houd de plant weg van direct zonlicht en tocht om temperatuurschommelingen te voorkomen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Peperomia caperata 'White Lady' moet tussen de 40% en 60% liggen om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat, omdat dit de luchtvochtigheid kan verlagen. Mocht de luchtvochtigheid te laag zijn, dan is het aan te raden om een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen.

  De Peperomia caperata 'White Lady' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant goed kan groeien en bloeien. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  De Peperomia caperata 'White Lady' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten om de groei te stimuleren en de plant te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen.

 • Omschrijving

  Peperomia caperata 'White Lady' is een compacte, groenblijvende kamerplant met opvallende, gerimpelde bladeren. De bladeren hebben een unieke zilverwitte kleur en voegen een vleugje elegantie toe aan elke ruimte. Deze plant groeit langzaam en blijft meestal klein, waardoor het een perfecte keuze is voor kleinere ruimtes of als onderdeel van een plantenarrangement. Peperomia caperata 'White Lady' gedijt goed in helder, indirect licht en vereist matig water geven. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist en een vleugje frisheid en stijl aan je interieur toevoegt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.