Guzmania 'Pax'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Pax' is een prachtige tropische plant met opvallende groene bladeren en felgekleurde bloemen die in een punt omhoog steken. Deze plant behoort tot de Bromeliafamilie en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. De 'Pax' heeft geen direct zonlicht nodig, maar wel regelmatig water in de kelk van de plant. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn exotische uitstraling en gemakkelijke verzorging. De Guzmania 'Pax' is een prachtige toevoeging aan elk interieur en kan langdurig bloeien als de juiste omstandigheden worden geboden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is relatief gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft het weinig speciale zorg nodig. Het is een perfecte keuze voor kamerplant liefhebbers die graag een tropische uitstraling willen toevoegen aan hun interieur.

  Ja, de Guzmania 'Pax' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek in huis, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje dicht bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Kamerplanten zoals Guzmania's hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant water op een vast tijdstip om een optimale groei te bevorderen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Een teveel aan zon kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met wat meer schaduw.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen plotselinge temperatuurschommelingen. Plaats de plant dus op een warme en beschutte plek in huis.

  De Guzmania 'Pax' bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn decoratieve uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan ervoor zorgen dat deze optimaal blijft functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te warme of te koude temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Kamerplanten zoals de 'Guzmania Pax' hebben over het algemeen weinig snoei nodig. Verwijder eventuele dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Snoei alleen indien nodig en gebruik scherpe en schone snoeischaar.

  De Guzmania 'Pax' heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar pas op dat de potgrond niet constant nat is. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water in de kelk blijft staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Het is belangrijk om de plant in de lente en zomerperiode wat vaker water te geven dan in de herfst en winter.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Een mix van potgrond voor kamerplanten met wat extra perliet of schors voor drainage is ideaal.

  Een goede kwaliteit potgrond met veel organisch materiaal is belangrijk voor kamerplanten. Zorg voor een goed doorlatende bodem met voldoende luchtigheid voor de wortels. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de pot drainagegaten heeft.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig besproeien van de bladeren. Zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een heldere plek, maar niet in direct zonlicht.

  De plant kan worden schoongemaakt door de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Vermijd hierbij direct zonlicht op de bladeren, omdat dit tot verbranding kan leiden. Het regelmatig schoonmaken van stof en vuil bevordert de gezondheid en uitstraling van de plant.

  De Guzmania 'Pax' heeft behoefte aan helder, indirect licht en kan verbranden in direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd blootstelling aan felle zonnestralen. De plant kan ook gedijen in wat schaduw.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Een constante temperatuur zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant prefereert een hoge luchtvochtigheid en kan goed gedijen bij een luchtvochtigheid tussen de 60% en 80%. Als de luchtvochtigheid te laag is, kunnen de bladeren bruine randen krijgen en kan de plant uitdrogen. Het is dus belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig maatregelen te nemen, zoals regelmatig sproeien of een luchtbevochtiger gebruiken.

  Kamerplanten gedijen goed bij een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met speciale potgrond of meststoffen voor kamerplanten. Het handhaven van de juiste pH-waarde bevordert een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben doorgaans weinig voedingsstoffen nodig. Voor een gezonde groei kan er in het voorjaar en de zomer één keer per maand een speciale kamerplantenmest gegeven worden. Zorg ervoor dat de dosering volgens de aanwijzingen op de verpakking is.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Pax' is een prachtige tropische plant met opvallende groene bladeren en felgekleurde bloemen die in een punt omhoog steken. Deze plant behoort tot de Bromeliafamilie en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. De 'Pax' heeft geen direct zonlicht nodig, maar wel regelmatig water in de kelk van de plant. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn exotische uitstraling en gemakkelijke verzorging. De Guzmania 'Pax' is een prachtige toevoeging aan elk interieur en kan langdurig bloeien als de juiste omstandigheden worden geboden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.