Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova Arizona

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia Dahlinova Arizona is een prachtige plant met opvallende oranje bloemen en donkerpaars blad. Deze dahlia heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen zijn perfect voor in de borders, bloembakken of als snijbloemen in boeketten. Dahlinova Arizona houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een echte eyecatcher in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Dahlia Dahlinova Arizona is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een zonnige plek te zetten. Met een goede verzorging zal de plant prachtige bloemen produceren.

  Ja, Dahlia's hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur in de buurt van een raam. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding te voorkomen.

  De Dahlia Dahlinova Arizona heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. De plant verdraagt geen droge of te natte grond.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova Arizona houdt van een lichte standplaats, maar niet van direct zonlicht. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel blootstelling aan de felle zon kan de plant beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

  De Dahlia bloeit vanaf de zomermaanden tot aan de herfst. De bloeiperiode kan duren van enkele weken tot enkele maanden.

  Ja, de Dahlia is een kamerplant die de lucht kan zuiveren door het absorberen van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof. Het is echter niet zo effectief als sommige andere kamerplanten in het zuiveren van de lucht. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova Arizona houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het gedijt goed in een warme en zonnige omgeving. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om optimaal te groeien.

 • De dahlia moet regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te stimuleren en bloeiperiode te verlengen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en knip ook dode en beschadigde stelen weg. Door regelmatig te snoeien zal de plant gezond en vitaal blijven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg er ook voor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova Arizona doet het het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de plant regelmatig van vocht te voorzien, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Kamerplanten profiteren van regelmatige voeding met plantenmest.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding om de groei en bloei te bevorderen.

  De Dahlia houdt van een zonnige plek en regelmatig water geven, vooral tijdens warme dagen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Geef in het voorjaar wat meststoffen om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken kunt u het beste een zachte doek of spons gebruiken om stof te verwijderen van de bladeren. Indien nodig kunt u de bladeren voorzichtig afnemen met lauwwarm water. Vermijd te allen tijde het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova Arizona heeft veel licht nodig en doet het het beste op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt voor optimale groei en bloei. Plaats de plant in de buurt van een raam op het zuiden, oosten of westen voor de beste resultaten.

  De ideale temperatuur voor de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova Arizona ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, omdat dit de groei kan belemmeren. Plaats de plant op een locatie met een constante temperatuur en vermijd tocht of direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn, dus de plant gedijt goed bij normale luchtvochtigheidsniveaus. Het is belangrijk om te voorkomen dat de lucht te droog of te vochtig is, aangezien dit de groei van de plant kan beïnvloeden. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova Arizona groeit het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad (pH 6,5-7,5). Zure grond kan de groei van de plant belemmeren, terwijl alkalische grond kan leiden tot voedingsstoffen tekort. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Dahlia heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof met hogere niveaus van fosfor en kalium voor bloemproductie. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Dahlia Dahlinova Arizona is een prachtige plant met opvallende oranje bloemen en donkerpaars blad. Deze dahlia heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen zijn perfect voor in de borders, bloembakken of als snijbloemen in boeketten. Dahlinova Arizona houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een echte eyecatcher in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.