Fragaria x ananassa 'Ostara'

Fragaria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De 'Ostara' aardbeienplant is een populaire tuinplant die heerlijke zoete rode vruchten produceert. Deze plant staat bekend om zijn hoge opbrengst en goede smaak. ' Ostara 'aardbeienplant wordt ongeveer 20 cm hoog en heeft groen blad. Het is een zelfbestuivende plant en kan in de volle grond of in potten worden gekweekt. De vruchten van de 'Ostara' aardbeienplant zijn groot en sappig, perfect voor vers gebruik of om te verwerken in jams en taarten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van de plant zal in de herfst en winter meestal verwelken en afsterven. Het is dus een bladverliezende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan dus goed overleven in ons klimaat. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij langdurige koude periodes. Het is daarom belangrijk om de plant in de winter te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag of vliesdoek.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en snoeien. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren op vochtigheid en om te zorgen voor voldoende zonlicht. Het is aanbevolen om de plant regelmatig te bemesten voor een optimale groei.

  De 'Ostara' heeft genoeg ruimte nodig om zich te verspreiden met zijn uitlopers. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten, ongeveer 30-40 centimeter, zodat ze goed kunnen groeien en vruchten kunnen produceren. Plant ze op een zonnige plek in goed doorlatende grond voor het beste resultaat.

  Aardbeiplanten groeien het best in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en ook minder fruit produceren. Kies dus bij voorkeur een zonnige plek in de tuin voor optimale groei en oogst.

  De plant heeft gemiddeld 2 tot 3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels constant in water staan. Geef bij warm weer vaker water dan bij koeler weer.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur en nectarrijke bloemen die insecten aantrekken. Het is een ideale keuze voor tuiniers die een bloeiende tuin willen met veel insectenactiviteit.

  Aardbeiplanten zijn nuttig voor biodiversiteit omdat ze bestuivende insecten aantrekken met hun bloemen en vogels met hun vruchten. Ze helpen bij het bevorderen van de diversiteit aan dieren in de tuin en leveren voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels. Het kweken van aardbeien in de tuin kan een positieve bijdrage leveren aan de lokale biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en groeit het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende water op warme dagen om uitdroging te voorkomen. In de volle zon zal de plant optimaal groeien en bloeien.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in desserts, jam en andere gerechten. Het is belangrijk om de vruchten goed te wassen voordat je ze consumeert. Let wel op dat je geen giftige delen van de plant eet.

  Nee, de plant Fragaria x ananassa 'Ostara' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. De plant is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin.

 • Je kunt de plant in het voorjaar snoeien om oud blad en dode takken te verwijderen. Gebruik scherpe snoeischaar om de plant niet te beschadigen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  De Tuinplanten moeten regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water bij de wortels en vermijd het natmaken van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De Tuinplanten heeft vruchtbare, goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de planten tijdig te bemesten voor een goede groei en bloei. Het is raadzaam om de planten jaarlijks te verpotten tijdens het voorjaar.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem van goede kwaliteit. De bodem moet vochtig maar niet te nat zijn, met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een bodem rijk aan organisch materiaal zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat met voldoende licht. De grond moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om 'Ostara' te beschermen in de winter, kan je een laag mulch om de plant heen leggen om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint, dit helpt bij bescherming. Eventueel kan je ook een fleecedoek over de plant leggen tijdens extreme kou.

  De plant vraagt regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig oude, dode bladeren en vermeerder de plant door uitlopers te verwijderen en te verplanten. Geef de plant in het voorjaar een laagje compost als voeding.

  Deze plant houdt van regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen om de plant gezond en productief te houden. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder vruchten.

  Het gebruik van mulch rondom de plant kan helpen om vocht vast te houden en wortels te beschermen tegen vorst. Mulch kan ook onkruid onderdrukken en de bodemstructuur verbeteren. Overweeg organische materialen zoals stro, houtsnippers of bladeren als mulch.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met bijvoorbeeld organische compost of tuinturf. Te zure of te basische bodems kunnen de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Je kunt de plant beschermen tegen ongedierte door regelmatig te controleren op plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen kan ook helpen om ongedierte onder controle te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft en in goede gezondheid verkeert, zodat deze beter bestand is tegen eventuele plagen.

 • Omschrijving

  De 'Ostara' aardbeienplant is een populaire tuinplant die heerlijke zoete rode vruchten produceert. Deze plant staat bekend om zijn hoge opbrengst en goede smaak. ' Ostara 'aardbeienplant wordt ongeveer 20 cm hoog en heeft groen blad. Het is een zelfbestuivende plant en kan in de volle grond of in potten worden gekweekt. De vruchten van de 'Ostara' aardbeienplant zijn groot en sappig, perfect voor vers gebruik of om te verwerken in jams en taarten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.