Primula (Acaulis Grp) 'Bellissima'

Primula (Acaulis Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Primula (Acaulis Grp) 'Bellissima' is een prachtige en opvallende soort primula met grote, klokvormige bloemen. De bloemen zijn meestal helder gekleurd, variërend van roze tot paars en zelfs geel. De plant heeft een compacte groeiwijze en vormt een dicht bladrozet. De 'Bellissima' bloeit in het vroege voorjaar en voegt een vrolijke noot toe aan de tuin of borders. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die van een lichte standplaats houdt en goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Primula (Acaulis Grp) 'Bellissima' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en kan goed gedijen bij regelmatig water geven en een lichte standplaats. Deze plant vereist weinig specifieke zorg en kan prima groeien in een gemiddelde kamertemperatuur.

  Ja, Primula's hebben veel natuurlijk licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  De Primula Acaulis Grp houdt van regelmatig vochtige grond, dus geef de plant 1-2 keer per week water. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Geef tijdens de rustperiode in de zomer wat minder water.

  De Primula houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan een plek met helder, indirect licht. Het kan goed gedijen bij kamertemperatuur en een constante luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de plant niet te warm staat en bescherm deze tegen de felle zon.

  Primula 'Bellissima' houdt niet van warmte en voelt zich het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur. Te veel warmte kan de plant beschadigen en leiden tot verwelking van de bloemen en bladeren. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van verwarmingselementen en direct zonlicht.

  De Primula bloeit meestal in de maanden februari, maart en april. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Primula's staan bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren door giftige stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht te halen. Deze plant heeft een positief effect op de luchtkwaliteit in huis. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de Primula kan helpen om de lucht in uw huis gezonder te maken.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Bellissima' houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor optimale groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om de plant op een constante temperatuur te houden voor het beste resultaat.

 • Het is niet nodig om Primula te snoeien, maar je kunt uitgebloeide bloemen verwijderen om de groei te bevorderen. Verwijder ook eventueel beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om infecties te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Vermijd dat de plant te lang droog staat, aangezien dit de bloei kan beïnvloeden. Het is aan te raden om de plant water te geven van onderaf om de bladeren droog te houden.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Bellissima' gedijt het beste in potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig wordt gehouden, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor bloeiende planten voor optimale groei en bloei.

  Primula's gedijen het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en dat er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn voor een gezonde groei. Regelmatig water geven is essentieel om uitdroging te voorkomen.

  De primula heeft regelmatig water nodig, houd de potgrond vochtig maar niet te nat. Zet de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  De plant kan regelmatig stofvrij worden gemaakt door de bladeren zachtjes af te nemen met een vochtige doek. Let op dat er geen water op de bladeren blijft staan om schimmelvorming te voorkomen. Eenmaal per maand kan de plant ook onder de douche worden gezet om stof en eventuele insecten weg te spoelen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Bellissima' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek waar het indirect zonlicht ontvangt. Zorg er wel voor dat de plant niet in de felle middagzon staat om verbranding te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Bellissima' gedijt het beste bij kamertemperatuur, ongeveer tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of te hoge temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant, dus het is belangrijk om de omgeving niet te droog te laten worden. Het is aan te raden om de plant af en toe te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Vermijd echter dat de bladeren te nat worden, omdat dit schimmelziekten kan veroorzaken.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Bellissima' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of speciale bodemverbeteraars. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals Primula hebben regelmatig meststoffen nodig om gezond te blijven en goed te blijven groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus wees voorzichtig en houd de plant goed in de gaten.

 • Omschrijving

  De Primula (Acaulis Grp) 'Bellissima' is een prachtige en opvallende soort primula met grote, klokvormige bloemen. De bloemen zijn meestal helder gekleurd, variërend van roze tot paars en zelfs geel. De plant heeft een compacte groeiwijze en vormt een dicht bladrozet. De 'Bellissima' bloeit in het vroege voorjaar en voegt een vrolijke noot toe aan de tuin of borders. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die van een lichte standplaats houdt en goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.