Hydrangea macrophylla Hovaria

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla Hovaria is een variëteit van de Hortensia met grote bolvormige bloemschermen. De bloemen hebben een opvallende kleurverandering gedurende het groeiseizoen, variërend van blauw naar roze. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en halfschaduw, maar kan ook in de volle zon groeien. Het is een compacte struik die gemiddeld 1 tot 1,5 meter hoog wordt en bloeit van de zomer tot de herfst. De Hydrangea macrophylla Hovaria is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege de mooie bloemen en het gemak in onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hydrangea macrophylla Hovaria is over het algemeen een gemakkelijk te onderhouden kamerplant. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en licht krijgt, en verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te voeden met geschikte meststoffen voor bloeiende planten.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is belangrijk de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Over het algemeen is het aan te raden om de plant eens per week water te geven.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Zet de plant dus op een plek waar hij wat schaduw kan krijgen.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria gedijt goed bij gematigde temperaturen en vermijdt extreme hitte. Het is aan te raden om de plant op een plek te plaatsen waar het niet te warm wordt. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de temperatuur voor de plant te reguleren.

  Deze plant bloeit doorgaans van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel drie maanden duren.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Hovaria staat bekend als luchtzuiverend. Deze plant kan helpen om de lucht in huis te zuiveren door giftige stoffen op te nemen en om te zetten in schone lucht. Het is een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur constant is en niet te veel schommelt. Zorg ook voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

 • Het snoeien van deze plant wordt meestal gedaan in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei terug tot net boven een nieuwe groeiknoop. Het is ook mogelijk om de plant te verjongen door oudere takken volledig te verwijderen.

  Het is belangrijk om de grond van de plant vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat drainagegaten heeft om overtollig water weg te laten lopen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond die goed vocht doorlaat. Kies voor een speciale potgrond voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Hydrangea macrophylla Hovaria groeit het beste in goed doorlatende en vochtige grond met een pH tussen 5,5 en 6,5. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed bemest is. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan leiden tot problemen met de plantengroei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef de plant een keer per maand voeding voor bloeiende planten en snoei dode bloemen regelmatig af voor een gezonde groei. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen gedijen. Plaats de plant op een plek waar het voldoende indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Een constante kamertemperatuur zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld tot hoog zijn. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is, vooral in de wintermaanden. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria houdt van een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een zuurgraad tussen de 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant om gezond te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen.

  Kamerplanten zoals deze kunnen in het groeiseizoen om de twee weken worden bemest met een vloeibare meststof. Het is belangrijk om te kiezen voor een meststof speciaal voor bloeiende planten om de bloemproductie te stimuleren. Tijdens de wintermaanden kan de bemesting worden verminderd of gestopt.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla Hovaria is een variëteit van de Hortensia met grote bolvormige bloemschermen. De bloemen hebben een opvallende kleurverandering gedurende het groeiseizoen, variërend van blauw naar roze. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en halfschaduw, maar kan ook in de volle zon groeien. Het is een compacte struik die gemiddeld 1 tot 1,5 meter hoog wordt en bloeit van de zomer tot de herfst. De Hydrangea macrophylla Hovaria is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege de mooie bloemen en het gemak in onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.