Arctotis

Overig een-/tweejarigen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Arctotis is een plant die vaak wordt gekweekt vanwege de opvallende, kleurrijke bloemen die lijken op grote madeliefjes. De bloemen variëren in kleur van wit, geel, oranje tot roze en paars. Arctotis heeft groen blad dat vaak grijsachtig van kleur is en een zilverachtige uitstraling heeft. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig om goed te groeien. Arctotis is een gemakkelijk te verzorgen plant en trekt vaak bijen en vlinders aan met zijn bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een continue groene uitstraling in de tuin.

  Arctotis is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Tuinplanten zoals deze kunnen het beste overwinteren op een beschutte plek.

  Ja, de Arctotis plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en voeding nodig en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Het is een sterke en duurzame plant voor in de tuin.

  Arctotis heeft ongeveer 30 tot 45 cm ruimte nodig om te groeien en te bloeien. Het is aan te raden om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Het is ook belangrijk om voldoende afstand tot andere planten te houden om concurrentie te voorkomen.

  Nee, Arctotis groeit het beste in volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om Arctotis op een zonnige plek te planten.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de mooie bloemen die ze produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen omdat het verschillende soorten bestuivers aantrekt.

  Ja, Arctotis planten dragen bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De planten kunnen ook dienen als voedselbron en schuilplaats voor verschillende insecten en dieren. Het toevoegen van Arctotis planten aan de tuin kan de lokale biodiversiteit verhogen.

  De Arctotis bloeit meestal vanaf de maand juni tot en met september. De bloei kan tot wel 12 weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging van de plant. De mooie bloemen trekken veel bijen en vlinders aan.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer de zon fel schijnt. Over het algemeen gedijt de plant goed in de volle zon.

  Nee, de plant Arctotis is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt voor zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de plant Arctotis heeft de mogelijkheid om geluid te dempen vanwege de dikke bladeren en stevige structuur. Het kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in uw tuin of buitenruimte. Planten in het algemeen hebben een positief effect op het absorberen van geluidsgolven.

 • Het is aan te raden om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Daarnaast kan de plant na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verder is het belangrijk om dode of beschadigde takken te verwijderen voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Geef de plant pas water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  Tuinplanten hebben potgrond nodig die goed doorlatend is en een goede mix van voedingsstoffen bevat. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen zodat de plant voldoende voeding krijgt. Vermijd potgrond die te compact is of te veel water vasthoudt, dit kan leiden tot wortelrot.

  Arctotis groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. De bodem moet neutraal tot licht zuur zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg voor regelmatig water geven en voeding om de plant gezond te houden.

  Arctotis heeft een zonnige standplaats nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte krijgt om te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral bij langdurige vorst. Dit kan worden bereikt door mulch rond de plant aan te brengen, of door de plant tijdelijk af te dekken met bijvoorbeeld een jute zak. Zorg er ook voor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven is voldoende, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Arctotis heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei in plaats van bloemen.

  Het gebruik van mulch helpt om vocht vast te houden, de groei van onkruid te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of stro. Mulch wordt aangebracht op de bodem rondom de planten.

  Arctotis groeit het best in goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur is, omdat dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig kalk toe te voegen.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij deze Tuinplanten is door regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van plagen zoals bladluizen of witte vlieg. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden ingezet om het ongedierte te verwijderen. Het is ook aan te raden om de planten gezond te houden door regelmatig water te geven, voldoende zonlicht te geven en de juiste voeding te geven.

 • Omschrijving

  Arctotis is een plant die vaak wordt gekweekt vanwege de opvallende, kleurrijke bloemen die lijken op grote madeliefjes. De bloemen variëren in kleur van wit, geel, oranje tot roze en paars. Arctotis heeft groen blad dat vaak grijsachtig van kleur is en een zilverachtige uitstraling heeft. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig om goed te groeien. Arctotis is een gemakkelijk te verzorgen plant en trekt vaak bijen en vlinders aan met zijn bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.