Hedera helix 'White Ripple'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'White Ripple' is een klimmende klimopplant met opvallende witgerande bladeren die een golvend patroon hebben. De bladeren zijn groen met witte strepen en hebben een glanzende textuur. Deze plant is winterhard en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een snelle groeier die zich gemakkelijk hecht aan muren, schuttingen en andere oppervlakken. De 'White Ripple' variant van de klimop voegt een decoratief element toe aan elke tuin of binnenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef hem af en toe wat plantenvoeding. Snoei regelmatig om de groei te beheersen.

  Ja, de Hedera helix 'White Ripple' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De Hedera helix 'White Ripple' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de bovenste laag van de grond aan te raken.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en moet daarom op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt of in de schaduw staat.

  Ja, de Hedera helix 'White Ripple' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-22 graden Celsius. Zorg er wel voor dat de plant geen direct zonlicht krijgt, want dat kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

  De Hedera helix 'White Ripple' bloeit in de zomermaanden Juli en Augustus. De bloei van deze plant duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, de Hedera helix 'White Ripple' is luchtzuiverend en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Deze plant is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van deze plant kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante en gematigde temperatuur te houden voor optimale groei. Plaats de plant niet op een plek met extreme temperatuurwisselingen.

 • Snoei de plant voorzichtig in het voorjaar om de gewenste vorm te behouden en om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig en knip lange uitlopers terug om de plant compact te houden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De Hedera helix 'White Ripple' dient regelmatig water te krijgen, zonder dat de potgrond uitdroogt. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Het is belangrijk om de hoeveelheid water aan te passen aan het seizoen en de omgevingstemperatuur.

  Voor de Hedera helix 'White Ripple' is het belangrijk om potgrond te gebruiken die licht vochtig blijft en goed doorlaatbaar is. Kies voor een potgrond speciaal voor kamerplanten om de groei en bloei te optimaliseren. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar om gezonde wortelgroei te stimuleren.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is maar niet constant nat, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig de potgrond aan te vullen met voedingsstoffen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven en het vermijden van direct zonlicht. Af en toe kunnen dode bladeren worden verwijderd en de plant kan worden bemest tijdens het groeiseizoen voor optimale gezondheid. Aanvullend kan de plant af en toe worden besproeid om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen chemicaliën of reinigingsmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Het is ook goed om af en toe de plant onder de douche te zetten om de bladeren schoon te spoelen.

  Deze plant gedijt het best op een plek met indirect licht. Zorg ervoor dat de plant geen direct zonlicht krijgt, dit kan bladverbranding veroorzaken. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. In de winter kan de plant het beste op een koelere plek worden gezet, maar moet wel beschermd worden tegen vorst.

  De luchtvochtigheid in de omgeving van de plant moet gematigd zijn. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, dit kan de gezondheid van de plant aantasten.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door bijvoorbeeld kalk of zwavel toe te voegen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en andere problemen, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die u gebruikt.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'White Ripple' is een klimmende klimopplant met opvallende witgerande bladeren die een golvend patroon hebben. De bladeren zijn groen met witte strepen en hebben een glanzende textuur. Deze plant is winterhard en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een snelle groeier die zich gemakkelijk hecht aan muren, schuttingen en andere oppervlakken. De 'White Ripple' variant van de klimop voegt een decoratief element toe aan elke tuin of binnenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.