Dianthus 'Rembrandt'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Rembrandt' is een bontgekleurde en geurige tuinplant die bekend staat om zijn opvallende bloemen. De plant produceert bloemen met meerdere lagen bloemblaadjes in verschillende tinten roze, rood en wit. 'Rembrandt' groeit tot ongeveer 30 cm hoog en bloeit van het late voorjaar tot de vroege zomer. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en zonnige locaties. Het is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en bloembedden vanwege zijn schoonheid en uitbundige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Dianthus 'Rembrandt' is niet groenblijvend, maar verliest zijn blad in de winter. Deze tuinplant is een vaste plant die kan terugkomen in het voorjaar na de winter. Het is belangrijk om de plant in het najaar goed voor te bereiden op de koude maanden.

  Dianthus 'Rembrandt' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. De plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor de Nederlandse winters. Let op: het is altijd verstandig om extra bescherming te bieden tijdens langdurige vorstperiodes.

  Dianthus 'Rembrandt' is een gemakkelijke plant in onderhoud en kan goed gedijen in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langdurige bloei.

  Dianthus 'Rembrandt' heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze zich goed kan ontwikkelen en kan bloeien. Voor een mooie presentatie in de tuin is het aan te raden om de planten wat uit elkaar te plaatsen.

  De Dianthus 'Rembrandt' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zal de plant minder bloeien en minder goed groeien. Het is daarom aan te raden om de plant in de zon te plaatsen voor optimale groei.

  De Dianthus 'Rembrandt' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomerperiode kan de plant wat vaker water nodig hebben vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en de nectarrijke bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die bedoeld zijn om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, Dianthus 'Rembrandt' is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Het kan bijdragen aan het bevorderen van een gezonde ecosysteem in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 5 maanden. Gedurende deze tijd produceert hij opvallende, kleurrijke bloemen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes en de grond goed vochtig te houden. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Dianthus 'Rembrandt' heeft niet de eigenschap om geluid te dempen. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Het kan echter wel bijdragen aan een aangename sfeer in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om na de bloei de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit stimuleert nieuwe bloei en groei. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde takken om de plant mooi en compact te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft maar niet doorweekt is. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik bij het verpotten een speciale potgrond voor tuinplanten.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met een neutrale zuurtegraad. Vermijd natte en te zure grond, wat kan leiden tot wortelrot.

  Dianthus 'Rembrandt' heeft een zonnige standplaats nodig en gedijt het best in goed doorlatende en voedselrijke grond. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin om vorstschade te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen.

  Voor een optimale winterbescherming is het belangrijk om de plant af te dekken met een laag mulch of stro. Daarnaast is het aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst door bijvoorbeeld een beschermhoes of vliesdoek te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerde grond heeft om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar en najaar organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Dianthus 'Rembrandt' heeft behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom deze plant. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een laag mulch aan te brengen in het voorjaar. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze soort. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het gebruik van insecticiden, het handmatig verwijderen van plagen en het aanplanten van natuurlijke vijanden. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is belangrijk om snel in te grijpen wanneer dat nodig is. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het gebruik van mulch om de plant gezond en sterk te houden.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Rembrandt' is een bontgekleurde en geurige tuinplant die bekend staat om zijn opvallende bloemen. De plant produceert bloemen met meerdere lagen bloemblaadjes in verschillende tinten roze, rood en wit. 'Rembrandt' groeit tot ongeveer 30 cm hoog en bloeit van het late voorjaar tot de vroege zomer. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en zonnige locaties. Het is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en bloembedden vanwege zijn schoonheid en uitbundige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.