Cordyline fruticosa 'Conga'

Cordyline fruticosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cordyline fruticosa 'Conga' is een decoratieve en kleurrijke sierplant met lange, smalle bladeren die meestal roze, paars en groen van kleur zijn. De plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en is populair vanwege zijn opvallende verschijning. Het is een langzaam groeiende plant die tot ongeveer 1,5 meter hoog kan worden. Cordyline fruticosa 'Conga' heeft regelmatige watergift en een heldere standplaats nodig om goed te gedijen. Deze plant voegt een tropische uitstraling toe aan elke tuin of binnenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cordyline fruticosa 'Conga' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe bij te mesten. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom op een plek waar hij veel indirect zonlicht ontvangt. Op die manier zal de plant gezond blijven en mooi groeien.

  De 'Conga' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten door. Vermijd echter dat de wortels in het water blijven staan.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar heeft wel helder licht nodig. Een lichte standplaats met wat gefilterd zonlicht is ideaal. Te veel direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  Ja, de Cordyline fruticosa 'Conga' geniet van warmte en vochtigheid. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme plek te zetten en regelmatig te besproeien. Zorg er wel voor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt.

  "Cordyline fruticosa 'Conga' bloeit normaal gesproken in de maanden juni en juli en de bloei kan enkele weken tot een maand duren."

  Ja, de plant Cordyline fruticosa 'Conga' heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht in huis. Het is dus een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Zorg dus voor een warme en constante temperatuur in de ruimte waar de plant staat.

 • De plant kan gesnoeid worden om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Snoei ook regelmatig oudere bladeren aan de onderkant van de plant om de groei te stimuleren. Gebruik altijd scherp en schoon snoeigereedschap om infecties te voorkomen.

  Houd de grond altijd licht vochtig, maar zorg ervoor dat de wortels niet in water blijven staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomermaanden. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  De Cordyline fruticosa 'Conga' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een pH-waarde van ongeveer 6-7 is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft een voorkeur voor vruchtbare, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan halen voor optimale groei.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een lichte standplaats. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft en geef af en toe een beetje plantenvoeding. Snoei dode bladeren regelmatig weg voor een gezonde uitstraling.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek of een zachte borstel. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Vergeet niet om de bladeren regelmatig te controleren op eventuele plagen of ziektes.

  De Cordyline fruticosa 'Conga' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 10 graden Celsius. Houd de plant op een constante temperatuur en vermijd plotselinge temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant, vermijd te droge lucht door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid tussen de 50-60% is ideaal voor een goede groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor optimale groei. Het is belangrijk de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus wees voorzichtig.

 • Omschrijving

  De Cordyline fruticosa 'Conga' is een decoratieve en kleurrijke sierplant met lange, smalle bladeren die meestal roze, paars en groen van kleur zijn. De plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en is populair vanwege zijn opvallende verschijning. Het is een langzaam groeiende plant die tot ongeveer 1,5 meter hoog kan worden. Cordyline fruticosa 'Conga' heeft regelmatige watergift en een heldere standplaats nodig om goed te gedijen. Deze plant voegt een tropische uitstraling toe aan elke tuin of binnenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.