Isotoma axillaris 'Blue Star'

Isotoma

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Isotoma axillaris 'Blue Star' is een compacte en bodembedekkende plant met kleine, blauwe stervormige bloemen. De plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt bijen en vlinders aan. Het blad is groen en iets behaard. 'Blue Star' gedijt goed in de zon of halfschaduw en prefereert goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Isotoma axillaris 'Blue Star' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en zorgt voor kleur en structuur, zelfs in de wintermaanden. Het is een ideale tuinplant voor een groenblijvende border of als bodembedekker.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. In strenge winters is het raadzaam om extra bescherming te bieden. Zorg voor een beschutte plek en wat extra mulch rondom de plant.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist minimaal snoeiwerk. Hij gedijt goed in de volle zon en gedijt goed in verschillende bodemtypes. De plant heeft weinig water nodig en is over het algemeen gezond en veerkrachtig.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen, zorg voor een plantafstand van ongeveer 30 cm. Houd er rekening mee dat de plant zich nog verder kan uitbreiden in de breedte, dus geef hem genoeg ruimte om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale plek voor deze tuinplant omdat het niet veel zonlicht nodig heeft om te gedijen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door eerst te laten opdrogen voordat opnieuw water gegeven wordt. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de helderblauwe bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege het vermogen om nuttige bestuivers aan te trekken. Het toevoegen van deze plant kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Tuinplanten zoals Isotoma axillaris 'Blue Star' dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze bieden voedsel en beschutting voor verschillende insecten en vogels in de tuin. Het creëren van een divers ecosysteem met verschillende plantensoorten is goed voor de biodiversiteit.

  Isotoma axillaris 'Blue Star' bloeit van juni tot september en de bloei duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen.

  Nee, Isotoma axillaris 'Blue Star' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het wordt afgeraden om deze plant te eten.

  Tuinplanten in het algemeen hebben een beperkt geluidsdempend vermogen. De bladeren en bloemen kunnen geluid enigszins absorberen, maar de plant zal niet significant bijdragen aan geluidsdemping in de tuin. Het is daarom geen plant die specifiek wordt gekozen voor geluidsdempende eigenschappen.

 • De plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip indien nodig de plant lichtjes bij om de groei te bevorderen. Snoei in het voorjaar kan ook worden uitgevoerd om de plant te verjongen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten heeft de Isotoma axillaris 'Blue Star' potgrond nodig. Het is aan te raden om potgrond te gebruiken met een goede drainage voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Tuinplant heeft voorkeur voor een goed doorlatende grond en gedijt het beste in vochtige, maar niet te natte bodem. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal. Het is belangrijk om regelmatig te controleren dat de grond niet te compact wordt.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden. Deze plant is geschikt voor de tuin.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met bladeren of stro. Zo blijft de plant beschermd tegen vorstschade. Het is aan te raden om de plant in een goed doorlatende grond te planten om vochtproblemen in de winter te voorkomen.

  "De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Knip in het najaar de planten terug tot vlak boven de grond."

  Tuinplanten kunnen in het voorjaar worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is belangrijk om te letten op de dosering en de instructies op de verpakking te volgen. Te veel mest kan schade toebrengen aan de plant.

  Mulchen is gunstig voor deze tuinplant. Het kan helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodem te beschermen tegen extreme temperaturen. Het beste is om organische mulch, zoals compost of boomschors, te gebruiken.

  De Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze planten. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van Tuinplanten belemmeren.

  Ter bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kan ook effectief zijn. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  Isotoma axillaris 'Blue Star' is een compacte en bodembedekkende plant met kleine, blauwe stervormige bloemen. De plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt bijen en vlinders aan. Het blad is groen en iets behaard. 'Blue Star' gedijt goed in de zon of halfschaduw en prefereert goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.