Mandevilla amabilis 'Alice du Pont'

Mandevilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Mandevilla amabilis 'Alice du Pont' is een prachtige klimplant met grote, trompetvormige bloemen in een opvallende roze kleur. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De bladeren zijn glanzend en donkergroen van kleur, wat zorgt voor een weelderige uitstraling in de tuin. Deze Mandevilla kan zowel in een pot als in de volle grond geplant worden en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei van de 'Alice du Pont'.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is redelijk makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Ja, Mandevilla amabilis 'Alice du Pont' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De mandevilla geeft de voorkeur aan een lichte standplaats met indirect zonlicht en kan wel wat zon verdragen, maar vermijd felle middagzon. Te veel direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-26°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten. Koude tocht kan de plant schaden, dus zorg voor een beschutte plek.

  De Mandevilla amabilis 'Alice du Pont' bloeit vanaf de lente tot aan het najaar en kan bloemen produceren gedurende de hele zomerperiode. De bloei kan enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, Mandevilla amabilis 'Alice du Pont' is een luchtzuiverende plant. Net als veel andere kamerplanten heeft deze plant de eigenschap om de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het helpt om de luchtkwaliteit in ruimtes te verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te koude of te warme temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden, kan je hem het beste in het voorjaar snoeien. Verwijder dode of beschadigde takken en takken die te lang zijn geworden. Snoei tot net boven een paar groeiknoppen om nieuwe groei te stimuleren.

  De Mandevilla amabilis 'Alice du Pont' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Geef in de winterperiode minder water en laat de grond gedeeltelijk opdrogen tussen de gietbeurten.

  De plant gedijt het beste in potgrond die goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Zorg voor een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant indien nodig water te geven.

  De Mandevilla amabilis 'Alice du Pont' gedijt goed in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig meststoffen toe te voegen voor optimale groei en bloei.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, bij voorkeur indirect zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig een beetje plantenvoeding om te zorgen voor voldoende voedingsstoffen.

  Om de plant schoon te houden, kun je stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of een penseel. Als de bladeren erg vies zijn, kun je ze voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft veel helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Zet hem op een plek waar hij minstens 6 uur per dag zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht, vooral in de middaguren om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, met idealiter een luchtvochtigheid tussen de 50-60%. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Overmatige luchtvochtigheid kan leiden tot schimmel- en rotproblemen.

  Kamerplanten zoals de Mandevilla amabilis 'Alice du Pont' gedijen het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor een goede groei en bloei van deze plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met meststoffen.

  De Mandevilla amabilis 'Alice du Pont' kan het beste worden bemest met een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten. Geef de plant tijdens het groeiseizoen ongeveer eens in de twee weken mest. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

 • Omschrijving

  De Mandevilla amabilis 'Alice du Pont' is een prachtige klimplant met grote, trompetvormige bloemen in een opvallende roze kleur. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De bladeren zijn glanzend en donkergroen van kleur, wat zorgt voor een weelderige uitstraling in de tuin. Deze Mandevilla kan zowel in een pot als in de volle grond geplant worden en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei van de 'Alice du Pont'.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.