Ficus benjamina 'Naomi'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ficus benjamina 'Naomi' is een prachtige kamerplant met glanzende, ovale bladeren die in trossen aan de takken hangen. Deze plant heeft een elegante uitstraling en groeit uit tot een volle en weelderige struik. De 'Naomi' variant heeft een compacte groeiwijze en is daarom ideaal voor kleinere ruimtes. Deze ficussoort staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om hem mooi te houden. 'Naomi' gedijt goed op een lichte standplaats en kan goed tegen droge lucht, maar dient wel beschermd te worden tegen direct zonlicht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Ficus benjamina 'Naomi' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te snoeien. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste bij helder indirect zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Het vermijden van direct zonlicht is belangrijk om bladverbranding te voorkomen.

  De Ficus benjamina 'Naomi' heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de plant en de omgevingscondities. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet te nat worden om wortelrot te voorkomen. Het is handig om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar doet het goed in helder indirect licht. Bescherm de plant tegen felle zonnestralen om verbranding te voorkomen. Plaats de plant bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen te houden. Het beste is om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  De Ficus benjamina 'Naomi' bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de Ficus Benjamina 'Naomi' is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor binnenshuis, omdat het schadelijke stoffen kan absorberen en omzetten in zuurstof. Het is een populaire keuze voor kamerplanten vanwege zijn esthetische uitstraling en functionele eigenschappen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de optimale groeicondities voor deze kamerplant. Het is belangrijk om deze temperatuurgrenzen te respecteren om de plant gezond te houden.

 • Het snoeien van deze plant is belangrijk om de vorm en grootte te behouden. Dit kan het beste in het voorjaar worden gedaan door de takken tot de gewenste lengte terug te snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken regelmatig voor een gezonde groei.

  Geef de plant matig water en vermijd dat de grond te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten drogen. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten voor een optimale groei en wortelontwikkeling. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te lang nat blijft.

  De bodemkwaliteit voor de Ficus benjamina 'Naomi' moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en perliet wordt aanbevolen voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om stof regelmatig van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Gebruik lauw water om de bladeren schoon te maken en vermijd direct zonlicht tijdens het reinigen. Verwijder ook dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De Ficus benjamina 'Naomi' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Pas op met felle middagzon, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme kou of tocht om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om groei en ontwikkeling te bevorderen.

  De plant heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van rond de 60% is ideaal voor deze plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen door de plant belemmeren.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig in de vorm van meststof om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, van het vroege voorjaar tot het einde van de zomer.

 • Omschrijving

  Ficus benjamina 'Naomi' is een prachtige kamerplant met glanzende, ovale bladeren die in trossen aan de takken hangen. Deze plant heeft een elegante uitstraling en groeit uit tot een volle en weelderige struik. De 'Naomi' variant heeft een compacte groeiwijze en is daarom ideaal voor kleinere ruimtes. Deze ficussoort staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om hem mooi te houden. 'Naomi' gedijt goed op een lichte standplaats en kan goed tegen droge lucht, maar dient wel beschermd te worden tegen direct zonlicht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.