Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Carmen'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Carmen' is een prachtige bloeiende plant uit de Geraniumfamilie. De plant heeft opvallende dieprode bloemen met een contrasterende donkergekleurde keel. Het blad is groen van kleur en heeft een licht aroma als het wordt aangeraakt. De 'Carmen' is een compacte plant die goed gedijt in zowel de volle zon als in halfschaduw. Deze soort is geliefd vanwege zijn langdurige bloei en aantrekkelijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben weinig speciale verzorging nodig. Ze gedijen goed bij voldoende licht en regelmatig water geven, maar vermijd te veel water om wortelrot te voorkomen. Daarnaast waarderen ze af en toe bemesting voor een gezonde groei.

  Pelargoniums hebben veel licht nodig en gedijen het beste in helder, indirect zonlicht. Zet de plant op een plek waar het minstens 6 uur per dag licht krijgt. Vermijd direct zonlicht in de middaguren om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Pelargonium 'Carmen' heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Carmen' houdt van een plek met veel licht, maar verdraagt geen felle zonnestralen. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Pelargoniums houden van warmte en hebben veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten en regelmatig water te geven. Overwinteren bij een constante temperatuur van minimaal 10°C wordt aangeraden.

  De Pelargonium 'Carmen' bloeit gewoonlijk vanaf het vroege voorjaar tot aan het einde van de zomer. De bloeiperiode van deze plant kan variëren van 4 tot 6 maanden, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Carmen' heeft niet bekend dat het luchtzuiverend is.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimaal groeiklimaat en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou.

 • Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen en verwelkte bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Snoei de plant ook lichtjes na de bloeiperiode om de vorm te behouden. Gebruik scherpe snoeischaar voor een nette snede en vermijd overmatig snoeien om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  Pelargonium 'Carmen' heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en in een pot te plaatsen die voldoende afvoergaten heeft. Het is aan te raden om in het voorjaar de potgrond te vervangen door nieuwe potgrond.

  Het is belangrijk om de plant in goed doorlatende en vochtige grond te planten. De bodem moet rijk zijn aan voedingsstoffen en een pH-waarde hebben tussen 6,0 en 7,0. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, uit de directe zon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken kan je het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik een milde zeepoplossing om eventuele plagen zoals luizen te bestrijden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en moet dus op een zonnige plek worden geplaatst. Het liefst direct zonlicht vermijden om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15°C en 25°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10°C. Plaats de plant op een plek waar er geen plotselinge temperatuurwisselingen zijn.

  De luchtvochtigheid voor deze plant mag gemiddeld zijn en hoeft niet specifiek te worden aangepast. Een normale luchtvochtigheid in huis is voldoende voor de plant om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant niet te veel wordt blootgesteld aan droge lucht.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig deze aan te passen.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Carmen' heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Carmen' is een prachtige bloeiende plant uit de Geraniumfamilie. De plant heeft opvallende dieprode bloemen met een contrasterende donkergekleurde keel. Het blad is groen van kleur en heeft een licht aroma als het wordt aangeraakt. De 'Carmen' is een compacte plant die goed gedijt in zowel de volle zon als in halfschaduw. Deze soort is geliefd vanwege zijn langdurige bloei en aantrekkelijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.