Tulipa (Triumph Grp) 'Yokohama'

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tulipa 'Yokohama' is een prachtige tulp met dieprode bloemblaadjes en een geeloranje hart. Deze tulpenbloemen zijn groot en sterk en staan stevig op lange steel. 'Yokohama' bloeit in het voorjaar en is een echte blikvanger in de tuin. De kleurencombinatie van rood en geel zorgt voor een levendige uitstraling. Deze tulp trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een aanwinst is voor de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt en bemest de plant af en toe. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Pas de watergift aan op basis van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

  Deze plant houdt van veel zonlicht en zal het goed doen op een zonnige plek in huis. Wees voorzichtig met direct zonlicht in de zomer, want te veel zon kan bladverbranding veroorzaken. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige groei.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde temperatuur en kan niet goed tegen te warme omstandigheden. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur niet te hoog oploopt. Zorg dus voor een gematigde en stabiele temperatuur voor deze plant.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Yokohama' bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, tulpen kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door giftige stoffen af te breken en zuurstof te produceren. Het is echter niet zo effectief als sommige andere kamerplanten. Het zorgt voornamelijk voor een decoratieve toevoeging aan de ruimte.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Tulpen hoeven niet gesnoeid te worden. Laat de bladeren en stelen verwelken en bruin worden voordat je ze voorzichtig verwijdert. Verwijder alleen dode en beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Voorkom dat de wortels in water blijven staan om rotting te voorkomen. Geef de plant in de winter minder water dan in de zomer.

  De plant heeft goede kwaliteit potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vocht goed vasthoudt. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te vullen.

  Een goede bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en vocht vasthouden. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen. Lichte, humusrijke potgrond kan helpen bij een goede groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat blijft. Zet de plant op een lichte plek, maar uit de directe zon. Geef de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig plantenvoeding.

  Je kunt de bladeren van deze plant af en toe afstoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, gewoon water is voldoende.

  Tulipa (Triumph Grp) 'Yokohama' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 21 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een plek met constante temperatuur.

  Kamerplanten zoals Tulipa hebben een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid nodig. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Vooral in de winter wanneer de luchtvochtigheid in huis vaak daalt.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om af en toe de pH van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig. Een keer per maand bemesten tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer is voldoende. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Tulipa 'Yokohama' is een prachtige tulp met dieprode bloemblaadjes en een geeloranje hart. Deze tulpenbloemen zijn groot en sterk en staan stevig op lange steel. 'Yokohama' bloeit in het voorjaar en is een echte blikvanger in de tuin. De kleurencombinatie van rood en geel zorgt voor een levendige uitstraling. Deze tulp trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een aanwinst is voor de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.