Crocus vernus 'Pickwick'

Crocus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Crocus vernus 'Pickwick' is een vroegbloeiende voorjaarsbloem die behoort tot de familie van de lissen. De bloem heeft paarse en witte gestreepte bloemblaadjes en een geeloranje meeldraad in het midden. De plant wordt ongeveer 10-15 cm hoog en bloeit van februari tot maart. Het is een winterharde en makkelijk te kweken bolgewas dat goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. De Crocus vernus 'Pickwick' is een populaire keuze voor bloemborders, rotstuinen en gazonranden vanwege zijn levendige en kleurrijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Crocus vernus 'Pickwick' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Ze vereisen een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zal helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, Crocus vernus 'Pickwick' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek waar het voldoende zonlicht krijgt. Een raam op het zuiden is hier vaak geschikt voor.

  De Crocus vernus 'Pickwick' heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant in de winter iets minder water dan in de zomer.

  Deze plant houdt van een lichte en zonnige standplaats, maar vermijd direct zonlicht op het blad om verbranding te voorkomen. Een plek met indirect zonlicht wordt aanbevolen voor de gezondheid van de plant.

  Ja, Crocus vernus 'Pickwick' houdt van warmte omdat het een kamerplant is en gedijt bij binnentemperaturen tussen 15-20°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om de bloei te stimuleren. Te veel kou kan de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant bloeit in de maanden februari en maart. De bloeiperiode duurt ongeveer 2-3 weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  De plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeicondities en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme warmte of kou.

 • De plant hoeft niet gesnoeid te worden, aangezien de bloemen en bladeren van nature afsterven na de bloeiperiode. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik handschoenen bij het verwijderen van de bladeren om vlekken op de handen te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de bloeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur en laat de potgrond niet volledig uitdrogen tussen de gietbeurten.

  Deze plant houdt van goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een kwalitatieve potgrond voor kamerplanten om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor kalkrijke bodems. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren en de plant gezond te houden.

  De plant moet regelmatig water krijgen, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek met indirect zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Het is raadzaam om de plant schoon te houden door regelmatig stof af te nemen van de bladeren met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen. Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om dode bladeren en bloemresten te verwijderen.

  De Crocus vernus 'Pickwick' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek waar hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht kan ontvangen. Te weinig licht kan leiden tot zwakke groei en minder bloemen.

  De Crocus vernus 'Pickwick' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 16-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van warmtebronnen zoals radiatoren of direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet gematigd zijn, met een voorkeur voor een normaal vochtig klimaat. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge of te vochtige lucht om gezond te blijven. Het kan helpen de luchtvochtigheid te reguleren door regelmatig te sproeien en de plant uit de buurt van airconditioning of verwarming te houden.

  De Crocus vernus 'Pickwick' prefereert een neutrale tot licht zure grond. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Een te zure of te basische grond kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  De Crocus vernus 'Pickwick' plant heeft een matige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een langzaamwerkende meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Pas op dat je niet te veel meststof gebruikt, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

 • Omschrijving

  De Crocus vernus 'Pickwick' is een vroegbloeiende voorjaarsbloem die behoort tot de familie van de lissen. De bloem heeft paarse en witte gestreepte bloemblaadjes en een geeloranje meeldraad in het midden. De plant wordt ongeveer 10-15 cm hoog en bloeit van februari tot maart. Het is een winterharde en makkelijk te kweken bolgewas dat goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. De Crocus vernus 'Pickwick' is een populaire keuze voor bloemborders, rotstuinen en gazonranden vanwege zijn levendige en kleurrijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.