Hyacinthus orientalis 'Splendid Cornelia'

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hyacinthus orientalis 'Splendid Cornelia' er en smuk og duftende forårs løgplante med kompakte klaser af klokkeformede blomster i farverne lyserød til lavendel. Blomsterne har en iøjnefaldende dobbelt blomst form og blomstrer tidligt om foråret. Planten bliver ca. 20-25 cm høj og trives bedst i fuld sol til halvskygge og godt drænet jord. 'Splendid Cornelia' er et elsket valg til blomsterbede, stenbede eller i potter på terrassen eller altanen. Planten tiltrækker bier og sommerfugle og er et smukt bidrag til forårshaven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Hyacinthus orientalis 'Splendid Cornelia' er generelt ret nem at vedligeholde. Denne stueplante kræver regelmæssig vanding og trives godt på en lys placering. Det er vigtigt at fjerne blomsterne efter blomstring og lade løget hvile, før det kan blomstre igen.

  Planten har brug for masser af lys og bør helst placeres et sted, hvor der falder indirekte sollys. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle sider bliver jævnt belyst. Manglende lys kan resultere i gule blade og reduceret blomstring.

  Planten har brug for vand 1 til 2 gange om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at planten står i vand. At give for meget vand kan føre til rådne rødder.

  Hyacinthus orientalis 'Splendid Cornelia' kan ikke lide direkte sollys, det er bedst at placere planten et sted, hvor den modtager indirekte sollys. For meget sollys kan beskadige plantens blade. Det anbefales derfor at holde planten ude af direkte sollys.

  Hyacinten elsker en varm atmosfære og foretrækker en temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten ikke udsættes for kold træk eller temperaturer under 15 grader Celsius. Den trives bedst i et varmt og godt oplyst rum.

  Hyacinthus orientalis 'Splendid Cornelia' blomstrer normalt i månederne marts og april. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, planten er luftrensende og kan hjælpe med at rense luften i dit hjem. Det er et godt valg for at forbedre luftkvaliteten indendørs.

  Ja, denne stueplante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at undgå at udsætte planten for ekstreme temperaturer. Sørg for en konstant og moderat stuetemperatur.

 • Blomsterstænglerne kan beskæres efter blomstring for at spare energi for planten. Fjern også eventuelle visne blomster og brune blade. Efter beskæringen skal planten gives tilstrækkeligt vand og næring for at komme sig.

  Vand planten regelmæssigt, men undgå at jorden bliver alt for gennemblødt. Lad det øverste lag af jorden tørre let mellem vandingerne. Om vinteren har planten brug for mindre vand end om sommeren.

  Vælg en pottemuld, der er godt drænet og rig på næringsstoffer. Undgå pottemuld med for høje koncentrationer af gødning for at undgå rodforbrænding. For optimal vækst og blomstring anbefales det at udskifte pottemuldet regelmæssigt eller berige det med ekstra næring.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, frugtbar jord med en neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden holder tilstrækkeligt med fugt, men ikke er for våd. Undgå tung, kompakt eller sur jord.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden i potten ikke bliver for fugtig. Giv planten lidt plantenæring hver 2-4 uge i vækstperioden og sørg for tilstrækkeligt lys. Fjern visnede blomster for at spare planten energi til nye blomster.

  Bladene på denne plante kan lejlighedsvis blive støvede, så det er godt at tørre dem forsigtigt af med en fugtig klud. Undgå direkte sollys under rengøring for at forhindre forbrænding. Regelmæssig rengøring vil hjælpe planten med at forblive sund og vokse godt.

  Hyacinthus orientalis 'Splendid Cornelia' har brug for en lys placering med indirekte sollys. Placér planten et sted, hvor den modtager mindst 6 timers lys om dagen. For lidt lys kan føre til gule blade og nedsat blomstring.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 15 og 20 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk eller direkte sollys, da dette kan forårsage skade. Planter, der vokser i et varmt miljø, kan muligvis have brug for lidt ekstra fugt for at undgå udtørring.

  Luftfugtigheden for stueplanter bør generelt ligge mellem 50-60% for at trives optimalt. En for lav luftfugtighed kan føre til udtørring af blade og blomster, mens en for høj luftfugtighed kan føre til dannelse af skimmel. Det er derfor vigtigt at holde øje med luftfugtigheden og om nødvendigt justere den ved f.eks. at spraye regelmæssigt.

  Stueplanter trives godt i en jord med en let sur til neutral pH, ideelt set mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. speciel pottemuld til stueplanter.

  Indendørsplanter som denne har brug for regelmæssig fodring for at forblive sunde. Brug en afbalanceret gødning specielt til indendørsplanter i vækstsæsonen. Overgødskning kan forårsage skade på planten, så følg nøje instruktionerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  Hyacinthus orientalis 'Splendid Cornelia' er en smuk og duftende forårs løgplante med kompakte klaser af klokkeformede blomster i farverne lyserød til lavendel. Blomsterne har en iøjnefaldende dobbelt blomst form og blomstrer tidligt om foråret. Planten bliver ca. 20-25 cm høj og trives bedst i fuld sol til halvskygge og godt drænet jord. 'Splendid Cornelia' er et elsket valg til blomsterbede, stenbede eller i potter på terrassen eller altanen. Planten tiltrækker bier og sommerfugle og er et smukt bidrag til forårshaven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.