Tulipa (Single Early Grp) 'Christmas Marvel'

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tulipa 'Christmas Marvel' is een vroegbloeiende tulp met prachtige rode bloemen en geeloranje randen. De bloemen hebben een enkele rij bloemblaadjes en een lichte geur. Deze tulp staat bekend om zijn feestelijke uitstraling en is perfect voor het creëren van een kerstsfeer in de tuin. 'Christmas Marvel' heeft stevige stelen die de bloemen goed ondersteunen en zorgen voor een langdurige bloei. Deze tulp is een echte blikvanger in de voorjaarstuin en trekt veel bijen en vlinders aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist slechts basiszorg, zoals regelmatig water geven en voldoende licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een optimale groei. Over het algemeen gedijt deze plant goed binnenshuis en is zeer geschikt voor beginnende tuiniers.

  Ja, tulpen hebben veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Tulipa 'Christmas Marvel' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  De Tulipa houdt van een zonnige standplaats, maar felle en directe zonlicht kan schadelijk zijn. Het is daarom belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht. Een lichte standplaats met indirect zonlicht is ideaal.

  Ja, de Tulipa (Single Early Grp) 'Christmas Marvel' houdt van warme temperaturen en gedijt het beste bij kamerplanttemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit te zetten op een warme en zonnige plek om hem goed te laten groeien. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan felle zonnestralen om schade te voorkomen.

  De Tulipa (Single Early Grp) 'Christmas Marvel' bloeit in het voorjaar, meestal van maart tot april. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, tulpen zijn niet luchtzuiverend omdat ze niet voldoende bladoppervlakte hebben om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Deze planten zijn voornamelijk decoratief en voegen kleur toe aan de ruimte.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor deze kamerplant om gezond te blijven en goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant niet te koud of te warm staat.

 • Het is niet nodig om Tulipa (Single Early Grp) 'Christmas Marvel' te snoeien, aangezien het een bloeiende kamerplant is. Dode of beschadigde bladeren en bloemen kunnen indien nodig worden verwijderd voor een verzorgd uiterlijk. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren en eventuele problemen snel aan te pakken.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is en vermijd dat water zich ophoopt bij de wortels. Water geven in de ochtend wordt aanbevolen, zodat de plant gedurende de dag kan opdrogen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet doordrenkt is. Af en toe een keer bemesten zal de plant helpen bij een gezonde groei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Verpot de plant jaarlijks in verse potgrond om de bodemkwaliteit te behouden.

  De tulpenbol heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een zonnige plek en geef elk voorjaar wat mest voor een goede bloei. Verwijder uitgebloeide bloemen om de energie naar de nieuwe bloemen te laten gaan.

  De plant kan het beste regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder ook dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Af en toe kunt u de plant ook besproeien met lauwwarm water om de bladeren fris te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige bloei te stimuleren.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15-20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Houd de plant uit de felle zon en plaats hem op een lichte plek met voldoende ventilatie.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Tulipa 'Christmas Marvel' moet gemiddeld zijn, niet te droog maar ook niet te vochtig. Het is belangrijk om regelmatig te luchten en eventueel een luchtbevochtiger te gebruiken als de lucht te droog is. Overmatige vochtigheid kan leiden tot schimmelgroei en ziekten bij de plant.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Te zure of te basische bodems kunnen de groei van de plant belemmeren.

  De Tulipa (Single Early Grp) 'Christmas Marvel' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om een evenwichtige meststof te gebruiken die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Tulipa 'Christmas Marvel' is een vroegbloeiende tulp met prachtige rode bloemen en geeloranje randen. De bloemen hebben een enkele rij bloemblaadjes en een lichte geur. Deze tulp staat bekend om zijn feestelijke uitstraling en is perfect voor het creëren van een kerstsfeer in de tuin. 'Christmas Marvel' heeft stevige stelen die de bloemen goed ondersteunen en zorgen voor een langdurige bloei. Deze tulp is een echte blikvanger in de voorjaarstuin en trekt veel bijen en vlinders aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.