Begonia Solenia Oranje

Begonia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia Solenia Oranje is een prachtige en uitbundige plant met helderoranje bloemen. Het is een compacte plant die bloeit van de lente tot de herfst en ideaal is voor in hanging baskets of bloembakken. De bladeren van de plant zijn glanzend groen en vormen een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de halfschaduw en regelmatig water nodig heeft. De Begonia Solenia Oranje is een veelzijdige en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, aangezien het kleur en leven geeft, zelfs in de winter. Je kunt dus altijd van de plant genieten, ongeacht het seizoen.

  De Begonia Solenia Oranje is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is een zomerbloeier die binnenshuis moet worden overwinterd of als eenjarige plant moet worden behandeld. Het is aan te raden om de plant bij temperaturen onder de 10 graden Celsius naar binnen te halen.

  Ja, deze plant is eenvoudig te onderhouden en heeft minimale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft genoeg ruimte nodig om zijn wortels te kunnen spreiden en genoeg licht en lucht te ontvangen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Houd ook rekening met de groeiverwachting van de plant en geef hem genoeg ruimte om te groeien.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw, maar heeft af en toe wat indirect zonlicht nodig voor een optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is. De plant kan ook goed gedijen in een vochtige omgeving.

  Deze plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn heldere kleuren en zoete nectar. Dit maakt hem een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken. Het zorgt voor een levendige en gevarieerde tuin vol met leven.

  Tuinplanten in het algemeen dragen bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers en het bieden van schuilplaatsen voor kleine dieren. Het is belangrijk om diverse plantensoorten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te vergroten. Varieer daarom met verschillende soorten planten om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving voor verschillende dieren.

  De Begonia Solenia Oranje bloeit van mei tot en met oktober en kan tot wel 5 maanden bloeien. De bloeiperiode begint in de lente en loopt door tot in de herfst.

  De plant kan beter niet in direct zonlicht worden geplaatst, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het heeft liever een plekje in halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven, maar direct zonlicht moet vermeden worden.

  Nee, tuinbegonia's zijn niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren, bloemen of stelen van deze plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  De Begonia Solenia Oranje heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Tuinplanten in het algemeen staan er niet om bekend geluid te dempen. Het is aan te raden andere methoden te gebruiken om geluid te dempen in uw omgeving.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden uitgevoerd in het voorjaar of de zomer. Verwijder dode bladeren en uitgebloeide bloemen regelmatig om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en voeding krijgt.

  De plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om een luchtige potgrond te gebruiken die goed water doorlaat. Kies bij voorkeur voor een potgrond met toegevoegde voedingsstoffen, speciaal voor bloeiende planten. Houd de potgrond altijd vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant houdt van een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Een beschutte plek in de tuin is ideaal voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de plant tijdens de winterperiode beschermd wordt tegen vorst door hem naar binnen te halen of te bedekken met bijvoorbeeld fleece. Geef de plant in de winter minder water en zet hem op een lichte plek met een constante temperatuur. Het is ook belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele schimmel- of insectenproblemen.

  De plant moet op een zonnige plek met voldoende water en voeding worden geplaatst. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de bloei te stimuleren. In de winter kan de plant het beste vorstvrij overwinteren.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloei te bevorderen. Bemest de planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan worden aangebracht rondom de planten in een laag van ongeveer 5-10 cm dik. Gebruik organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors als mulch.

  De bodem voor tuinplanten moet een licht zure tot neutrale pH hebben. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met speciale bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten in de tuin.

  Bij het bestrijden van ongedierte bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op spint, trips en bladluizen. Deze plaaginsecten kunnen worden bestreden met biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant af te spoelen met water. Voorkom overmatig water geven om schimmelziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Begonia Solenia Oranje is een prachtige en uitbundige plant met helderoranje bloemen. Het is een compacte plant die bloeit van de lente tot de herfst en ideaal is voor in hanging baskets of bloembakken. De bladeren van de plant zijn glanzend groen en vormen een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de halfschaduw en regelmatig water nodig heeft. De Begonia Solenia Oranje is een veelzijdige en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.