Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Netja Franje'

Begonia (Elatior Grp) half

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Begonia (Elatior Grp) halvfyldt 'Netja Franje' er en smuk plante med halvfyldte blomster i farven lyserød. Blomsterne er store og iøjnefaldende og har en unik kant med frynser. Denne Begonia har en kompakt vækst og er velegnet til både indendørs og udendørs brug. Planten kræver regelmæssig vanding og trives bedst på en lys placering. 'Netja Franje' er et smukt tilskud til enhver plantesamling på grund af dens iøjnefaldende blomster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Begonia (Elatior Grp) halv fyldt 'Netja Franje' er generelt nem at vedligeholde. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vand og gødning og placere den på et lyst sted, men ellers kræver den ikke meget speciel pleje. Det er en robust stueplante, der trives godt under normale indendørs forhold.

  Ja, Begonia (Elatior Grp) halvfyldt 'Netja Frill' har brug for masser af lys for at vokse godt. Placer planten på et sted med masser af indirekte sollys for optimal vækst. Det er vigtigt at undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene.

  Begonia planten har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke lade den udtørre. Sørg for, at vandet kan dræne godt fra potten for at forhindre rådne rødder.

  Begoniaen (Elatior Grp) halvt fyldt 'Netja Franje' kan ikke lide skarpt sollys og trives bedst på et sted med indirekte lys. For meget direkte sollys kan resultere i forbrænding af bladene. Derfor anbefales det at placere planten et sted, hvor den har lidt beskyttelse mod solen.

  Ja, Begonier elsker varme og fugtige forhold. De trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer.

  Begonia (Elatior Grp) blomstrer normalt fra foråret til efteråret. Blomstringsperioden kan vare i flere måneder, afhængigt af plejen og miljøfaktorerne. Det er en lang blomstrende stueplante.

  Ja, begoniaer er luftrensende planter og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten indendørs. De kan rense luften ved at absorbere skadelige stoffer og omdanne dem til oxygen. At lufte rummet regelmæssigt, hvor planten står, bidrager også til at rense luften.

  Ja, Begoniaer trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at forblive sund. Sørg også for tilstrækkeligt lys og fugtighed for optimal vækst.

 • Begonia kan regelmæssigt beskæres for at bevare plantens form og størrelse. Fjern døde eller syge blade og beskær eventuelt udstikkende grene. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og vand efter beskæringen.

  Begonia (Elatior Gruppe) halv fyldt 'Netja Franje' skal have regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for våd. Lad det øverste lag af jorden tørre mellem vandinger. Giv helst vand ved stuetemperatur og undgå at vandet kommer på bladene for at undgå skimmel.

  Begonia (Elatior Grp) half fyldt 'Netja Franje' trives godt i pottejord, der er let og godt drænet. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og sørge for tilstrækkeligt lys. Regelmæssig gødning vil fremme vækst og blomstring.

  Begonia (Elatior Grp) halvfyldt 'Netja Franje' trives bedst i veldrænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men for meget vand kan forårsage rodrot. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere jordens kvalitet og om nødvendigt tilføje gødning.

  Begoniaen har brug for regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Placer planten på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund.

  Du kan tørre bladene af planten af med en fugtig klud for at fjerne støv. Sprøjt planten regelmæssigt med vand for at holde bladene rene. Undgå at bruge kemikalier eller rengøringsmidler på bladene.

  Den Begonia (Elatior Grp) halvt fyldt 'Netja Franje' trives bedst på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Placer planten helst i et rum med klart, indirekte lys. Et vindue mod øst eller vest er ideelt.

  Begonia (Elatior Grp) halvfyldt 'Netja Franje' trives bedst ved en temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk, da dette kan være skadeligt for planten. Hold planten væk fra ekstreme varmekilder som radiatorer.

  Stueplanter som Begonia elsker høj luftfugtighed. Sørg for, at luftfugtigheden ligger omkring 60-70% og placer ikke planten i nærheden af en radiator eller aircondition. Sprøjt regelmæssigt bladene med vand for at øge luftfugtigheden.

  Den ideelle surhedsgrad af jorden for indendørs planter som Begonia (Elatior Grp) halv fyldt 'Netja Franje' ligger mellem en pH-værdi på 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere surhedsgraden af pottejorden og om nødvendigt justere den med f.eks. speciel pottemuld til surelskende planter. En for høj eller lav surhedsgrad kan påvirke plantens vækst og sundhed.

  Indendørs planter har brug for regelmæssig gødskning i vækstperioden for at sikre sund vækst og blomstring. Brug en afbalanceret gødning til indendørs planter og følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering. Overgødskning kan forårsage skade på planten, så vær forsigtig med brugen af gødning.

 • Beskrivelse

  Begonia (Elatior Grp) halvfyldt 'Netja Franje' er en smuk plante med halvfyldte blomster i farven lyserød. Blomsterne er store og iøjnefaldende og har en unik kant med frynser. Denne Begonia har en kompakt vækst og er velegnet til både indendørs og udendørs brug. Planten kræver regelmæssig vanding og trives bedst på en lys placering. 'Netja Franje' er et smukt tilskud til enhver plantesamling på grund af dens iøjnefaldende blomster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.