Anthurium (Andreanum Grp) 'Laura'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Laura' is een prachtige plant met glanzende groene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige schutbladeren. De bloemen kunnen lang bloeien, waardoor de plant een echte eyecatcher is in huis. 'Laura' gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en blijft bloeien. Deze Anthurium variant voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Anthurium (Andreanum Grp) 'Laura' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en gedijt goed binnenshuis. Zorg voor voldoende licht en regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Bemest de plant eens in de paar maanden voor optimale groei.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Laura' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Anthurium (Andreanum Grp) 'Laura' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, Anthuriums houden van warmte en gedijen goed bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Ze kunnen niet goed tegen koude tocht of temperatuurschommelingen. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en tochtvrije plek te plaatsen.

  Anthurium 'Laura' bloeit meestal in de maanden februari tot en met augustus en de bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren. Deze plant staat bekend om zijn lange en kleurrijke bloei.

  Ja, de Anthurium plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof vrij te geven. Het is een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Laura' houdt van een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Op deze manier zal de plant goed gedijen en gezond blijven. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te garanderen.

 • Anthurium planten hebben geen regelmatige snoei nodig. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Let op dat de snijwonden schoon en scherp zijn om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauwwarm water op kamertemperatuur om de plant gelijkmatig te laten groeien.

  De potgrond moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat zijn. Kies voor een potgrond speciaal voor bloeiende planten. Vermijd kalkrijke grond voor deze plant.

  Anthurium (Andreanum Grp) 'Laura' gedijt het beste in een goed doorlatende, lichtzure grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik een potgrond speciaal samengesteld voor kamerplanten voor optimale groei.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een vochtige doek. Spuit de bladeren regelmatig in met lauw water om stof en ongedierte te verwijderen. Gebruik bij voorkeur regenwater of onthard water om kalkaanslag te voorkomen.

  Anthurium (Andreanum Grp) 'Laura' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze Anthurium ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen lager dan 15 graden Celsius.

  Een hoge luchtvochtigheid is belangrijk voor de Anthurium om goed te gedijen. Deze planten hebben behoefte aan een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80%. Plaats een luchtbevochtiger in de ruimte of plaats de plant op een schaal met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Anthuriums gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  De Anthurium moet om de twee weken bemest worden met een vloeibare kamerplantenvoeding tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een bemesting met een hogere concentratie fosfor om de bloei te bevorderen. Vermijd overmatige bemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Laura' is een prachtige plant met glanzende groene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige schutbladeren. De bloemen kunnen lang bloeien, waardoor de plant een echte eyecatcher is in huis. 'Laura' gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en blijft bloeien. Deze Anthurium variant voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.