Anthurium (Andreanum Grp) 'Leny'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Leny' is een prachtige plant met glanzende donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een unieke vorm en blijven lang mooi op de plant staan. Deze Anthurium is een makkelijk te verzorgen kamerplant die graag op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zorgt ervoor dat de Anthurium 'Leny' goed groeit en bloeit. Met zijn exotische uitstraling brengt deze plant een tropisch sfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Leny' is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek staan. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te nemen om de plant gezond te houden.

  Ja, Anthurium planten hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor voldoende helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht dat kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Anthurium moet één keer per week water krijgen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten bijna droog is.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Felle zonnestralen kunnen de bladeren beschadigen. Plaats de plant dus op een plek met helder, maar niet te fel licht.

  Ja, de Anthurium houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen tocht en koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  Anthurium (Andreanum Grp) 'Leny' bloeit meestal voor enkele maanden van het jaar. De bloeiperiode kan variëren, maar meestal bloeit de plant gedurende de lente en zomer. De bloemen kunnen enkele weken tot enkele maanden aanhouden.

  Ja, Anthurium planten behoren tot luchtzuiverende planten en helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen te absorberen. Deze planten staan bekend om hun vermogen om formaldehyde, xyleen, ammoniak en andere schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen. Anthurium planten zijn daarom een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, het is ideaal voor mij om op een plek te staan waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Deze temperatuur zorgt ervoor dat ik goed kan groeien en bloeien. Ik ben een kamerplant, dus ik sta graag binnenshuis op een plek met de juiste temperatuur.

 • De Anthurium plant vereist geen regelmatige snoei. Het is voldoende om dode of beschadigde bladeren en bloemen af te knippen met een scherpe schaar. Het kan ook nuttig zijn om de plant af en toe te verpotten om de groei te bevorderen.

  De Anthurium moet regelmatig water krijgen, maar zorg ervoor dat de grond niet constant nat is. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Het is belangrijk om de plant in de lente en zomer iets meer water te geven dan in de herfst en winter.

  Anthurium (Andreanum Grp) 'Leny' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  De Anthurium gedijt het beste in een goed doorlatende en lichtzure grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar dat overtollig water goed kan weglopen. Een mengsel van potgrond en grof zand is ideaal voor deze plant.

  De plant vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien en af en toe de plant te bemesten.

  Het is belangrijk om af en toe de bladeren van de plant af te vegen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren schoon te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Een regelmatige schoonmaakbeurt zal helpen om de plant gezond en gelukkig te houden.

  Deze plant heeft helder indirect licht nodig en kan geen direct zonlicht verdragen. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Leny' gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Het vermijden van sterke temperatuurwisselingen is belangrijk voor een gezonde groei. Te lage of te hoge temperaturen kunnen leiden tot bladverlies en verminderde bloei.

  Kamerplanten zoals de Anthurium houden van een hoge luchtvochtigheid. Het is ideaal om de luchtvochtigheid rond de 60-80% te houden. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of de plant in een badkamer te plaatsen.

  Anthurium heeft voorkeur voor een lichtzure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren.

  Anthurium plants hebben een lichte bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, bijvoorbeeld met een vloeibare meststof voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen. Bemest de plant elke 4-6 weken tijdens de lente en zomermaanden.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Leny' is een prachtige plant met glanzende donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een unieke vorm en blijven lang mooi op de plant staan. Deze Anthurium is een makkelijk te verzorgen kamerplant die graag op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zorgt ervoor dat de Anthurium 'Leny' goed groeit en bloeit. Met zijn exotische uitstraling brengt deze plant een tropisch sfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.