Verbena Tapien Pearl

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Tapien Pearl er en kompakt, busket plante med små, hvide blomster, der ligner perler. Den har en bunddækkende vækst og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og trives bedst i fuld sol. Verbena Tapien Pearl er velegnet til grænser, stenbede og hængekurve og kræver regelmæssig vanding for at trives godt. Det er en let at vedligeholde plante, der kræver lidt beskæring og er modstandsdygtig over for tørre perioder.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Verbena Tapien Pearl er ikke stedsegrøn. Det er en urteagtig plante, der taber sine blade om vinteren. Det anbefales at beskære planten tilbage om foråret.

  Planten er vinterhårde ned til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren. Haveplanter kan generelt være følsomme over for kulde, så det er vigtigt at beskytte dem godt.

  Ja, planten er meget nem at passe på. Den kræver lidt vand og næring og trives godt i fuld sol. Regelmæssig beskæring sikrer længere blomstring.

  Planten har brug for en plads på ca. 20-30 cm i bredden og højden. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem planterne til luftcirkulation. Plante dem også på et solrigt sted for det bedste resultat.

  Planten vokser bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil plantens vækst blive hæmmet, og blomstringen vil være mindre frodig. Det anbefales at placere planten et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Haveplanter som Verbena Tapien Pearl har brug for vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden er let fugtig, men ikke gennemblødt. Overvanding kan føre til rodrot.

  Ja, denne havplante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarholdige blomster. Det er et godt valg for at fremme biodiversiteten i haven.

  Ja, planten er godt for biodiversitet, fordi det leverer nektar til bier, sommerfugle og andre insekter. Det skaber en sund og varieret have, hvor forskellige typer dyr kan nyde godt af det.

  Verbena Tapien Pearl blomstrer fra juni til og med september. Blomstringsperioden varer cirka 4 måneder.

  Ja, planten kan godt tåle direkte sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, når den modtager meget sollys. Bladene kan brænde, hvis planten ikke får tilstrækkeligt med vand.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage Verbena Tapien Pearl. Det er beregnet som en dekorativ haveplante.

  Ja, haveplanter har generelt en lyddæmpende effekt på grund af deres blade og blomster, der absorberer lydbølger. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe en rolig stemning.

 • Du kan beskære planten efter blomstring for at bevare formen og stimulere ny vækst. Fjern døde eller beskadigede grene, og klip planten tilbage til cirka halvdelen. Beskær regelmæssigt for at holde planten sund og kompakt.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke våd. Vand ved rødderne og undgå våde blade for at forhindre skimmel.

  Haveplanter som Verbena Tapien Pearl trives bedst i godt drænet pottemuld med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere, om pottemulden er tilstrækkelig fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at tilføje ekstra næringsstoffer til pottemulden om foråret, såsom organisk gødning.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til god jordkvalitet. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilsætning af organisk materiale som kompost kan hjælpe med at forbedre jordkvaliteten.

  Haveplanter som Verbena Tapien Pearl trives bedst i en solrig placering. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt. Halvskygge kan også tolereres, men blomstringen kan blive reduceret.

  Ikke-hårdføre haveplanter kan beskyttes ved at dække dem med et tykt lag muld, såsom blade eller halm. Dette beskytter rødderne mod frysning og hjælper planten med at komme igennem vinteren. Det er også en god idé at flytte frostfølsomme planter i potter indendørs eller placere dem i et frostfrit rum.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Den trives bedst i veldrænet jord og har brug for regelmæssig gødning for at forblive sund. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Haveplanter har brug for regelmæssig gødskning med en afbalanceret gødning til blomstrende planter, især i vækstsæsonen. Overgødskning kan forårsage rodforbrænding, så det er vigtigt at følge den anbefalede dosering. Det anbefales også at fodre planterne om foråret med organisk gødning for at forbedre jorden.

  Brugen af mulch omkring planten hjælper med at holde jorden fugtig og beskytter mod ukrudt. Mulch kan bestå af organisk materiale som træflis, halm eller blade. At lægge et lag på 5-10 cm mulch om foråret bidrager til en sund vækst af planten.

  For haveplanter er det vigtigt, at jorden har en pH-værdi mellem 6 og 7. En let sur til neutral jord sikrer, at planten kan optage tilstrækkeligt med næringsstoffer. Det anbefales at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den.

  Denne plante kan blive plaget af bladlus, trips og spindemider. For at bekæmpe skadedyr kan naturlige fjender som mariehøns bruges. Det kan også hjælpe med at forebygge og bekæmpe skadedyr ved regelmæssigt at kontrollere og beskære angrebne dele.

 • Beskrivelse

  Verbena Tapien Pearl er en kompakt, busket plante med små, hvide blomster, der ligner perler. Den har en bunddækkende vækst og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og trives bedst i fuld sol. Verbena Tapien Pearl er velegnet til grænser, stenbede og hængekurve og kræver regelmæssig vanding for at trives godt. Det er en let at vedligeholde plante, der kræver lidt beskæring og er modstandsdygtig over for tørre perioder.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.