Euphorbia pulcherrima 'Marblestar'

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia pulcherrima 'Marblestar' er en smuk julestjerne med markante marmorerede blade i hvidt og grønt. Planten har en kompakt vækstform og en flot fyldig form med masser af blomster. Blomsterne på 'Marblestar' er klart røde og skaber en festlig stemning. Denne julestjerne er et smukt tilbehør til juledekorationen derhjemme og kan også gives som gave i løbet af helligdagene. Euphorbia pulcherrima 'Marblestar' er en let plante at passe på, der gerne vil stå et lyst sted og have regelmæssig vanding.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Den kræver regelmæssig vanding og en lys placering, men ellers kræver den ikke meget ekstra pleje. Sørg for, at planten ikke står for våd og ikke står i direkte sollys.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at trives godt. Placer planten på et solrigt sted i huset med indirekte sollys. Sørg for, at planten får mindst 6 timer sollys om dagen.

  Planten har brug for vand cirka 1 gang om ugen. Sørg for, at jorden mellem vandingerne tørrer let ud. Overvanding kan føre til rådne rødder.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys, så det er bedst at placere den et sted, hvor lyset er filtreret. For meget sol kan beskadige og misfarve bladene. Det anbefales at placere planten et lyst sted, men væk fra direkte sollys.

  Ja, planten elsker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Kolde træk og temperatursvingninger er ikke gode for denne plante. Derfor er det bedst at placere planten et varmt og beskyttet sted.

  Euphorbia pulcherrima 'Marblestar' blomstrer normalt i november og december månederne. Blomstringen kan vare indtil februar, afhængigt af forholdene i det miljø, hvor planten står.

  Ja, denne plante har luftrensende egenskaber og er kendt for at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Den filtrerer skadelige stoffer fra luften og producerer ilt, hvilket er gavnligt for sundheden. Det er en smuk og nyttig tilføjelse til dit interiør.

  Ja, planten trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette sikrer optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med lys også.

 • Beskæring af planten er ikke nødvendig, men visne blomster og blade kan klippes væk. Det er også muligt at beskære planten let tilbage om foråret for at bevare formen. Sørg for at bære handsker under beskæring, da saften fra planten kan forårsage irritation på huden.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver for fugtig. Lad det øverste lag af jorden tørre let mellem vanding. Det er bedst at give planten vand med lunkent vand ved stuetemperatur.

  For Euphorbia pulcherrima 'Marblestar', det er vigtigt at bruge speciel pottemuld til stueplanter. Denne pottemuld sikrer god dræning og næringsstoffer til planten. Det anbefales at ompotte planten årligt i frisk pottemuld for optimal vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Sørg for god dræning for at undgå rodrot.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at give for meget vand. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Støv lejlighedsvis bladene af for at hjælpe med at holde planten sund.

  For at rengøre planten kan du forsigtigt tørre støvet af med en blød klud. Undgå at bruge aggressive rengøringsmidler, da dette kan beskadige bladene. Regelmæssig sprøjtning af bladene med vand hjælper også med at fjerne støv og holde planten frisk.

  Euphorbia pulcherrima 'Marblestar' har brug for masser af lys for at vokse godt. Placer planten et sted med masser af indirekte sollys. Undgå direkte sollys for at forhindre forbrænding af bladene.

  Denne plante trives bedst ved en gennemsnitlig stuetemperatur mellem 18-24 °C. Sørg for, at planten er væk fra kold udkast eller ekstrem varme. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at holde den sund.

  Den optimale luftfugtighed for stueplanter ligger mellem 40% og 60%. For tør luft kan føre til tørrede blade og blomster, mens for meget fugt kan føre til skimmelvækst. Det er vigtigt at jævnligt sprøjte planterne og bruge en luftfugter om nødvendigt.

  Jordens surhedsgrad for stueplanter bør være neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt at kontrollere pottemuldens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den med specielle gødninger. En god surhedsgrad sikrer optimal vækst og blomstring af stueplanter.

  Planten har brug for regelmæssig ernæring i vækstsæsonen for at forblive sund og blomstre godt. Brug en afbalanceret gødning til stueplanter og følg anvisningerne på emballagen for den korrekte dosering. Overgødskning kan føre til forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med brugen af ​​gødning.

 • Beskrivelse

  Euphorbia pulcherrima 'Marblestar' er en smuk julestjerne med markante marmorerede blade i hvidt og grønt. Planten har en kompakt vækstform og en flot fyldig form med masser af blomster. Blomsterne på 'Marblestar' er klart røde og skaber en festlig stemning. Denne julestjerne er et smukt tilbehør til juledekorationen derhjemme og kan også gives som gave i løbet af helligdagene. Euphorbia pulcherrima 'Marblestar' er en let plante at passe på, der gerne vil stå et lyst sted og have regelmæssig vanding.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.