Anthurium (Andreanum Grp)

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Groep) is een populaire kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en kleurrijke bloemen die lijken op hartvormige kelken. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode, waarbij de bloemen wekenlang mooi blijven. Anthuriums gedijen goed in een lichte omgeving maar vermijd direct zonlicht. Ze hebben regelmatig water nodig en gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Anthuriums zijn ideaal als decoratieve planten in huis of op kantoor.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht, water en af en toe wat plantenvoeding en de plant zal goed gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op plagen en ziekten en deze indien nodig te behandelen.

  Ja, Anthuriums hebben veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met voldoende indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Anthurium heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt lichte schaduw. Hij heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom op een plek waar hij niet blootgesteld wordt aan de felle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 20 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme en lichte plek staat, vermijd tocht en te lage temperaturen. Geeft de voorkeur aan een constante warme omgeving.

  De Anthurium (Andreanum Grp) bloeit meestal van april tot september. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Anthurium plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het staat bekend om het filteren van giftige stoffen en het produceren van zuurstof. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuurwisselingen of tocht om optimale groei en bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant op een constante en comfortabele temperatuur te houden.

 • Je kunt dode bladeren en bloemen wegsnoeien om de plant gezond en mooi te houden. Snoei ook regelmatig de uitlopers om de vorm van de plant te behouden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  Geef de plant matig water en vermijd dat de grond uitdroogt. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de wintermaanden mag je iets minder water geven dan in de zomer.

  De ideale potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond met een hoog gehalte aan organisch materiaal. Vermijd zware grondsoorten en zorg voor voldoende drainage in de pot. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren op vochtigheid en de plant alleen water te geven wanneer nodig.

  De Anthurium (Andreanum Grp) gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Bemest de plant regelmatig om te zorgen voor een goede groei en bloei.

  Zet de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig door regelmatig water te geven. Besproei de bladeren regelmatig met lauwwarm water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Anthurium planten kunnen regelmatig worden schoongemaakt door stof van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is ook mogelijk om de plant af en toe onder de douche te zetten om overtollig stof weg te spoelen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige bloei.

  De optimale temperatuur voor de Anthurium ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt staat van radiatoren of andere warmtebronnen.

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien en de plant af en toe te besproeien met water. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en minder bloei.

  De Anthurium (Andreanum Grp) gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging bij deze kamerplant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Anthurium heeft behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige kamerplanten meststof. Dit helpt de plant om gezond te blijven en zorgt voor een rijke bloei. Geef de meststof volgens de aanwijzingen op de verpakking en pas de frequentie aan tijdens de groeiperiode.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Groep) is een populaire kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en kleurrijke bloemen die lijken op hartvormige kelken. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode, waarbij de bloemen wekenlang mooi blijven. Anthuriums gedijen goed in een lichte omgeving maar vermijd direct zonlicht. Ze hebben regelmatig water nodig en gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Anthuriums zijn ideaal als decoratieve planten in huis of op kantoor.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.