Guzmania 'Eloy'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Eloy' is een prachtige en opvallende bromelia met helder rood en groen blad. Deze plant heeft een compacte en symmetrische groeiwijze met een rozet van bladeren die uit het midden van de plant groeien. De bloeikolf van de Guzmania 'Eloy' is felgekleurd en steekt mooi af tegen het blad. Deze plant is makkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte en vochtige omgeving. De Guzmania 'Eloy' voegt een vrolijke en tropische uitstraling toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Guzmania 'Eloy' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze plant gedijt goed bij indirect licht en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond altijd licht vochtig blijft maar niet drassig. Het is aan te raden om de plant af en toe een vochtige nevel te geven.

  Kamerplanten zoals de Guzmania 'Eloy' houden niet van direct zonlicht. Ze gedijen het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren verbranden.

  Ja, deze plant heeft een voorkeur voor warme temperaturen en gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen. Het regelmatig controleren van de temperatuur in de ruimte waar de plant staat, zal helpen om de optimale groeiomstandigheden te handhaven.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloeiperiode kan meerdere weken tot enkele maanden duren.

  Ja, als kamerplant zuivert Guzmania 'Eloy' de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen. Het helpt de luchtkwaliteit te verbeteren en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is een ideale plant voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en optimale gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden om problemen te voorkomen.

 • Het is niet nodig om de Guzmania 'Eloy' plant te snoeien. Het enige wat je kunt doen is dode bladeren verwijderen om de plant er fris uit te laten zien. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om beschadigingen te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de potgrond te nat wordt. Laat de potgrond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkarm water.

  Voor het planten van deze kamerplant is een speciale potgrond aan te raden, zoals een mix van orchideeëngrond en normale potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed draineert en licht vochtig blijft, maar niet te nat. Ververs de potgrond jaarlijks voor optimale groei van de plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende potgrond. Een lichte en luchtige mix van potgrond en orchideeëngrond kan geschikt zijn. Vermijd te zware en compacte grondsoorten, omdat dit de ontwikkeling van de wortels kan belemmeren.

  De plant heeft wekelijks water nodig in de zomer, en eens in de twee weken in de winter. De grond moet altijd vochtig, maar niet drassig zijn. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de bladeren afnemen met een vochtige doek of spons. Verwijder stof en vuil regelmatig om de plant gezond te houden. Eventueel kun je ook een milde zeepoplossing gebruiken om hardnekkig vuil te verwijderen.

  De Guzmania 'Eloy' heeft helder indirect licht nodig en moet uit de directe zon worden geplaatst. Ze kunnen ook gedijen in kunstlicht, zoals fluorescentielampen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar hij voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 13°C. Houd de plant weg bij tocht en plotselinge temperatuurveranderingen.

  De luchtvochtigheid moet rond de 60-70% liggen voor optimale groei. Zorg voor een hoge luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of gebruik een luchtbevochtiger. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladpunten en algemene stress voor de plant.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet over het algemeen neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een goede groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare meststof voor groene planten en vermijd overbemesting. Voed de plant tijdens het groeiseizoen (voorjaar en zomer) ongeveer eens per maand.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Eloy' is een prachtige en opvallende bromelia met helder rood en groen blad. Deze plant heeft een compacte en symmetrische groeiwijze met een rozet van bladeren die uit het midden van de plant groeien. De bloeikolf van de Guzmania 'Eloy' is felgekleurd en steekt mooi af tegen het blad. Deze plant is makkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte en vochtige omgeving. De Guzmania 'Eloy' voegt een vrolijke en tropische uitstraling toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.