Euphorbia pulcherrima 'Sonora White'

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima 'Sonora White' is een variëteit van de bekende kerstster met prachtige witte bloemen en lichtgroene bladeren. De plant bloeit in de winter en is een populaire keuze als kerstplant vanwege zijn feestelijke uitstraling. 'Sonora White' heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gehouden, zolang het klimaat mild is. Deze plant vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats voor optimale groei en bloei. De Euphorbia pulcherrima 'Sonora White' voegt een vleugje elegantie en sfeer toe aan elke ruimte tijdens de kerstperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Euphorbia pulcherrima 'Sonora White' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, Euphorbia pulcherrima 'Sonora White' heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Het liefst staat de plant voor een raam op het zuiden, oosten of westen.

  De Euphorbia pulcherrima 'Sonora White' heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in een laag water staat.

  De Euphorbia pulcherrima 'Sonora White' houdt van veel licht, maar verdraagt geen felle zonnestralen. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 23 graden Celsius. Te lage temperaturen kunnen schade veroorzaken aan de plant en het bloeiproces vertragen. Plaats de plant dus op een warme en lichte plek in huis.

  Deze plant bloeit van november tot en met februari en de bloei duurt meestal enkele weken.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Sonora White' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw huis. Het is een mooie toevoeging aan uw interieur en zorgt tegelijkertijd voor schone lucht.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant warm te houden, vooral tijdens de wintermaanden. Vermijd extreme temperatuurwisselingen om de plant gezond te houden.

 • Het is niet noodzakelijk om de plant regelmatig te snoeien, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd voor een gezonde uitstraling. Knip de stelen tot net boven een bladknoop om de plant mooi te vormen. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of na de bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Laat de bovenste laag van de potgrond licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef in de wintermaanden minder water dan in de zomer.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het gebruik van speciale cactus- en vetplantengrond kan ook geschikt zijn voor deze plant.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en niet te nat worden. Een lichtvoedende potgrond met wat extra zand is ideaal. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven, anders kunnen ze gaan rotten.

  'Poinsettia Sonora White' heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig is maar niet drassig. Plaats de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder ook eventueel dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat je de plant niet beschadigt tijdens het schoonmaken.

  De Euphorbia pulcherrima 'Sonora White' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15-25°C. Zorg ervoor dat de plant niet aan grote temperatuurschommelingen blootgesteld wordt. Bescherm de plant tegen tocht en extreme hitte of kou.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze kan het beste tussen de 40% en 60% liggen. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemen, terwijl te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Zorg voor een goede luchtstroom en eventueel gebruik van een luchtbevochtiger kan helpen de optimale luchtvochtigheid te behouden.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde, tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een vloeibare meststof voor bloeiende planten, met een verhouding van 20-10-20. Bemest de plant elke vier tot zes weken tijdens het actieve groeiseizoen, maar verminder de frequentie tijdens de rustperiode in de herfst en winter. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt verdund volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima 'Sonora White' is een variëteit van de bekende kerstster met prachtige witte bloemen en lichtgroene bladeren. De plant bloeit in de winter en is een populaire keuze als kerstplant vanwege zijn feestelijke uitstraling. 'Sonora White' heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gehouden, zolang het klimaat mild is. Deze plant vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats voor optimale groei en bloei. De Euphorbia pulcherrima 'Sonora White' voegt een vleugje elegantie en sfeer toe aan elke ruimte tijdens de kerstperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.