Zamioculcas zamiifolia

Zamioculcas

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Zamioculcas zamiifolia, ook wel bekend als de ZZ plant, is een populaire kamerplant vanwege zijn gemak in onderhoud. Hij heeft dikke, vlezige bladeren die een opvallende glanzende groene kleur hebben. Deze plant kan goed gedijen in omgevingen met weinig licht en heeft weinig water nodig. De ZZ plant is giftig voor huisdieren, dus moet buiten hun bereik worden gehouden. Het is een langzaam groeiende plant die zorgt voor een vleugje natuurlijke schoonheid in elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en licht nodig en groeit goed in diverse omstandigheden. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Deze plant heeft niet veel licht nodig en kan goed gedijen in de schaduw. Het is daarom een ideale kamerplant voor ruimtes met weinig natuurlijk licht. Het is belangrijk om de plant niet in direct zonlicht te plaatsen, omdat dit bladverkleuring kan veroorzaken.

  Deze plant heeft maar heel weinig water nodig en kan slechts een keer per twee tot drie weken water nodig hebben. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten volledig te laten opdrogen. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt het beste in helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Zamioculcas zamiifolia houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18°C en 25°C. Het is belangrijk dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder 15°C. Zorg er dus voor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De Zamioculcas zamiifolia bloeit meestal in de lente en de zomermaanden, van april tot augustus. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Op deze temperatuur voelt de plant zich comfortabel en kan hij goed groeien en gedijen als kamerplant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden of boven de 25 graden.

 • Knip dode of beschadigde bladeren weg met een schoon en scherp snoeischaartje. Verwijder ook eventuele gele bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden.

  Geef de plant matig water en laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Vermijd dat de plant in een laag water blijft staan, dit kan wortelrot veroorzaken. In de winter kan de plant met minder water toe.

  De Zamioculcas zamiifolia gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is aan te raden om de plant eens in de twee jaar te verpotten in verse potgrond.

  De Zamioculcas zamiifolia heeft niet veel eisen wat betreft bodemkwaliteit en gedijt goed in normale potgrond. Het is belangrijk dat de grond goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant af en toe te voorzien van voedingsstoffen met vloeibare plantenvoeding.

  De plant heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge lucht. Zorg voor indirect zonlicht en wat mest in het voorjaar en zomer. Snoei dode bladeren regelmatig weg voor een gezonde uitstraling.

  Bij het schoonmaken van deze plant is het belangrijk om regelmatig stof van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Verwijder ook dode bladeren en eventueel aangetaste delen om de plant gezond te houden. Gebruik geen chemicaliën of sprays op de bladeren.

  De plant gedijt het best op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot langzame groei en het vergelen van bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid in huis is voldoende voor deze plant. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de winter.

  De Zamioculcas zamiifolia groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om optimale groeiomstandigheden te behouden.

  De plant heeft weinig voedingsstoffen nodig en kan goed gedijen zonder regelmatig bemest te worden. Een lichte organische meststof kan een paar keer per jaar worden gegeven, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Let op dat er niet te veel mest wordt gegeven, dit kan leiden tot schade aan de wortels.

 • Omschrijving

  De Zamioculcas zamiifolia, ook wel bekend als de ZZ plant, is een populaire kamerplant vanwege zijn gemak in onderhoud. Hij heeft dikke, vlezige bladeren die een opvallende glanzende groene kleur hebben. Deze plant kan goed gedijen in omgevingen met weinig licht en heeft weinig water nodig. De ZZ plant is giftig voor huisdieren, dus moet buiten hun bereik worden gehouden. Het is een langzaam groeiende plant die zorgt voor een vleugje natuurlijke schoonheid in elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.