Livistona rotundifolia

Livistona

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Livistona rotundifolia, ook bekend als de kamerpalm of waaiervormige palm, is een populaire kamerplant vanwege zijn elegante uitstraling. Deze plant heeft ronde, waaiervormige bladeren die een tropische sfeer in huis brengen. De bladeren zijn donkergroen van kleur en kunnen tot 1 meter lang worden. Livistona rotundifolia groeit het beste op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe de bladeren besproeien zorgt ervoor dat deze palm gezond en mooi blijft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Livistona rotundifolia is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt binnenshuis en weinig last heeft van ziektes of plagen. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom het liefst op een lichte plek in huis. Zorg ervoor dat hij niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De Livistona rotundifolia heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt van indirect zonlicht en kan niet goed tegen felle zonnestralen. Plaats de plant daarom op een plek waar hij wel licht krijgt, maar niet direct in de zon staat. Overmatig zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen. Het vermijden van tocht en temperatuurschommelingen is ook bevorderlijk voor de groei van deze plant.

  De Livistona rotundifolia bloeit meestal in de maanden mei tot en met september. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de Livistona rotundifolia staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is daarom een goede keuze als kamerplant voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of temperatuurwisselingen.

 • Het is belangrijk om dode, beschadigde of ongewenste bladeren regelmatig te verwijderen door ze dichtbij de stam af te knippen. Snoei tijdens het groeiseizoen de bladeren aan de onderkant van de plant om een nette uitstraling te behouden. Het is beter om regelmatig licht te snoeien dan om ineens grote hoeveelheden bladeren te verwijderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winterperiode kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze kamerplant heeft het liefst potgrond die goed doorlatend is en licht vochtig gehouden wordt. Gebruik een potgrond met een lage zuurgraad en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond af en toe te vervangen of bij te vullen met voedingsstoffen voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig is, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat drainagegaten heeft.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte microvezeldoek gebruiken. Besproei de bladeren af en toe met lauw water om ze schoon en gezond te houden. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen, aangezien deze de plant kunnen beschadigen.

  De Livistona rotundifolia heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect zonlicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Plaats de plant het liefst voor een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. In de winter kan de plant ook gedijen bij iets lagere temperaturen rond de 15 graden Celsius.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor deze plant. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kun je regelmatig de bladeren besproeien met water op kamertemperatuur. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat.

  De zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn voor een optimale groei. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6 en 7 ligt om voedingsstoffen goed op te kunnen nemen. Het regelmatig controleren en eventueel aanpassen van de zuurgraad kan bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft tijdens het groeiseizoen regelmatig bemesting nodig, maar matig tijdens de wintermaanden. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te groeien.

 • Omschrijving

  Livistona rotundifolia, ook bekend als de kamerpalm of waaiervormige palm, is een populaire kamerplant vanwege zijn elegante uitstraling. Deze plant heeft ronde, waaiervormige bladeren die een tropische sfeer in huis brengen. De bladeren zijn donkergroen van kleur en kunnen tot 1 meter lang worden. Livistona rotundifolia groeit het beste op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe de bladeren besproeien zorgt ervoor dat deze palm gezond en mooi blijft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.