Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly Red'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens 'Firefly Red' is een compacte plant met opvallende rode bloemen. Deze plant heeft een overvloedige bloei en bloeit van het voorjaar tot aan de vorst. 'Firefly Red' gedijt het best in de halfschaduw tot schaduw en vereist regelmatig water geven. Deze Impatiens is perfect voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets. De plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly Red' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die bloeit van het voorjaar tot de herfst. Het zal tijdens de winter afsterven en opnieuw geplant moeten worden in het volgende voorjaar.

  Tuinplanten zijn over het algemeen niet winterhard en kunnen niet tegen vorst. Het is daarom aan te raden om ze tijdens de wintermaanden binnen te zetten of te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg voor een goede beschutting in de vorm van bijvoorbeeld een kas of afdekzeil.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly Red' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en gedijt goed in de schaduw. Daarnaast kan het nodig zijn om regelmatig dode bloemen te verwijderen voor een gezonde groei.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly Red' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om goed te groeien. Zorg ook voor voldoende afstand tussen de planten voor optimale groei en bloei.

  Ja, Impatiens groeien goed in de schaduw omdat ze van nature in de schaduw van bomen en struiken groeien. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Vermijd direct zonlicht om verbranding van bladeren te voorkomen.

  De Impatiens 'Firefly Red' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de plant 2-3 keer per week water te geven, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

  Ja, Impatiens planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen door hun heldere kleuren en nectarrijke bloemen. Hierdoor kunnen ze een waardevolle toevoeging zijn voor vlinders en bijen in de tuin.

  Impatiens planten zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivende insecten. Het is echter belangrijk om de planten niet te dicht op elkaar te planten om ruimte te bieden aan andere planten en dieren.

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly Red' bloeit van juni tot en met oktober. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 5 maanden.

  Impatiens kunnen niet goed tegen de volle zon en geven de voorkeur aan schaduwrijke plekken. Het is beter om ze te planten op een plaats waar ze wat beschutting krijgen tegen direct zonlicht. Overmatige blootstelling aan de zon kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is vooral bedoeld voor decoratief gebruik in de tuin of als kamerplant. Eetbaarheid wordt meestal afgeraden bij tuinplanten.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly Red' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk gekend voor zijn heldere bloemen en groen blad. Het is dus niet geschikt om geluid te dempen in huis.

 • Impatiens hebben over het algemeen geen specifieke snoei nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen. Als de plant te groot wordt, kan deze worden teruggesnoeid tot een gewenste hoogte.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  De plant houdt van goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar pas op met te veel water geven. Ook is het aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of bij te vullen.

  De plant gedijt het beste in humusrijke, goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet constant nat is. Vermijd zware kleigrond en voeg indien nodig compost of organisch materiaal toe voor een optimale groei.

  De Impatiens 'Firefly Red' prefereert een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig staat, zonder dat de wortels in het water staan.

  Voor de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst en kou. Dit kan door de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast is het belangrijk om de plant tijdens vorstperiodes binnen te halen of te verplaatsen naar een beschutte plek.

  Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding voor een goede bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor nieuwe groei.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch beschermt de plantenwortels tegen extreme temperaturen en helpt vocht vast te houden in de grond. Het kan ook onkruid onderdrukken en de bodem verbeteren door langzaam te ontbinden. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals houtsnippers, stro of compost voor de beste resultaten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal (pH 6,0 - 7,0). Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten zoals Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly Red' kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen helpen bij het bestrijden van bladluizen en andere plagen. Daarnaast kunnen ook insecticiden op biologische basis gebruikt worden om ongedierte te bestrijden. Goede hygiëne, regelmatige inspectie en het verwijderen van aangetaste delen kunnen ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Impatiens 'Firefly Red' is een compacte plant met opvallende rode bloemen. Deze plant heeft een overvloedige bloei en bloeit van het voorjaar tot aan de vorst. 'Firefly Red' gedijt het best in de halfschaduw tot schaduw en vereist regelmatig water geven. Deze Impatiens is perfect voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets. De plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.