Crassula ovata 'Horn Tree'

Crassula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Crassula ovata 'Horn Tree', ook bekend als de gehoornde boom, is een variant van de Jade Plant met kenmerkende dikke, ovale bladeren die op takken lijken. Deze vetplant kan uitgroeien tot een kleine boom met een stevige stam en vertakte groei. De bladeren hebben een glanzende groene kleur en kunnen licht rood kleuren als ze veel zonlicht krijgen. De Crassula ovata 'Horn Tree' bloeit in de zomer met kleine witte bloemen die in schermen opstijgen uit de toppen van de takken. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en vereist een zonnige standplaats en goed drainerende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en zonlicht nodig en tolereert een droge lucht goed. Het is een ideale kamerplant voor beginners.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel zonlicht, zoals bij een raam op het zuiden. Pas op dat de plant niet verbrandt door te veel direct zonlicht.

  De Crassula ovata 'Horn Tree' heeft matig water nodig en moet ongeveer één keer per week worden bewaterd. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door goed kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plantenpot met drainagegaten te gebruiken om te voorkomen dat overtollig water zich ophoopt.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan goed gedijen in direct zonlicht. Het is daarom belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Te weinig zonlicht kan leiden tot bleke bladeren en een minder compacte groei.

  Ja, de Crassula ovata 'Horn Tree' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om zijn groei en bloei te bevorderen. Te veel kou kan de plant beschadigen, dus het is het beste om hem weg te houden van tocht en koude temperaturen.

  De Crassula ovata 'Horn Tree' bloeit meestal in de late winter tot het vroege voorjaar. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren. Na de bloei verschijnen er kleine, witte bloemen op de plant.

  Ja, kamerplanten hebben in het algemeen een luchtzuiverende werking. Deze planten zorgen voor een gezonde lucht in huis door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof af te geven. Het regelmatig verzorgen van kamerplanten draagt bij aan een betere kwaliteit van de binnenlucht.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor een kamerplant zoals deze. Het zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant.

 • De Crassula plant kan het best gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip lange stelen terug tot de gewenste lengte. Zorg voor scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft matig water nodig. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De Crassula ovata 'Horn Tree' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig wordt gehouden, maar niet te nat. Gebruik een mengsel van potgrond voor vetplanten en cactus om aan de behoeften van deze plant te voldoen.

  De Crassula ovata 'Horn Tree' gedijt het beste in een goed doorlatende, zanderige potgrond. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Een lichtvochtige bodem is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge lucht. Geef de plant matig water en zorg voor voldoende licht. Verpot de plant om de paar jaar en snoei indien nodig.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of een plumeau. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Geef de plant regelmatig een lichte douche om overtollig stof te verwijderen.

  Zet de plant op een plek met veel daglicht, maar vermijd direct zonlicht. Het heeft minstens 4-6 uur per dag licht nodig om gezond te blijven. Verplaats de plant indien nodig naar een plek waar het voldoende licht krijgt.

  Deze plant gedijt het beste bij kamertemperatuur, ongeveer tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen of tocht om het welzijn te behouden. Houd de plant uit de buurt van koude tocht en warmtebronnen zoals radiatoren.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Crassula ovata 'Horn Tree' dient gemiddeld te zijn en moet niet te hoog of te laag zijn. Het is aanbevolen om af en toe de bladeren te benevelen met water, vooral tijdens droge periodes. Zet de plant niet te dichtbij een radiator of andere warmtebron om uitdroging te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH tussen 6 en 7. Dit zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen door de plant en voorkomt eventuele problemen met de wortels. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale potgrond.

  Kamerplanten zoals de Crassula ovata 'Horn Tree' hebben een gematigde hoeveelheid meststoffen nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Het is aan te raden om een algemene vloeibare meststof te gebruiken die specifiek is samengesteld voor kamerplanten. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en bladeren, dus het is belangrijk om de aanbevolen doseringen op de verpakking te volgen.

 • Omschrijving

  De Crassula ovata 'Horn Tree', ook bekend als de gehoornde boom, is een variant van de Jade Plant met kenmerkende dikke, ovale bladeren die op takken lijken. Deze vetplant kan uitgroeien tot een kleine boom met een stevige stam en vertakte groei. De bladeren hebben een glanzende groene kleur en kunnen licht rood kleuren als ze veel zonlicht krijgen. De Crassula ovata 'Horn Tree' bloeit in de zomer met kleine witte bloemen die in schermen opstijgen uit de toppen van de takken. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en vereist een zonnige standplaats en goed drainerende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.