Pelargonium (Zonale Grp) 'Primeri Red'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Primeri Red' is een zonminnende plant met opvallende rode bloemen en groen blad met zilverachtige strepen. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant wordt vaak gebruikt in hangmanden, borders en potten vanwege zijn heldere kleuren en lange bloei. Pelargoniums zijn gemakkelijk te verzorgen en vereisen regelmatig water geven en een zonnige standplaats. De 'Primeri Red' variant voegt een levendige en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of patio.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend, wat betekent dat hij zijn bladeren verliest in de winter. Het is aanbevolen om hem in het najaar binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Deze plant kan in de lente weer groeien en bloeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius en moet beschermd worden tegen vorst. Het is beter om deze plant binnen te halen tijdens de wintermaanden. De plant kan gevoelig zijn voor kou en houdt van een beschutte plek.

  Ja, Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben weinig speciale zorg nodig. Ze gedijen goed in de volle zon en hebben regelmatig water nodig. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloei bevorderen.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze zich goed kunnen verspreiden. De planten kunnen het best tot hun recht komen wanneer ze voldoende ruimte hebben om te groeien.

  Pelargoniums bloeien het beste in de volle zon, minimaal 6 uur direct zonlicht per dag is ideaal voor de groei en bloei van de plant. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei worden belemmerd. Het wordt daarom aanbevolen om Pelargoniums te planten op een zonnige locatie.

  Pelargonium 'Primeri Red' heeft 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. In de zomer kan vaker water gegeven worden dan in de winter.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Primeri Red' is vlinder- en bijenlokkend dankzij de nectarrijke bloemen en felle kleuren die deze insecten aantrekken in de tuin. Het is een waardevolle plant voor het aantrekken van bestuivers en het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Pelargoniums kunnen bijen en andere bestuivers aantrekken, maar bieden over het algemeen weinig voedsel voor inheemse dieren. Het is belangrijk om een diverse mix van planten aan te bieden voor een gezonde biodiversiteit in de tuin. Planten die geschikt zijn voor inheemse dieren kunnen meer bijdragen aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen wanneer hij veel zonlicht ontvangt. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die gewaardeerd wordt om zijn bloemen en bladeren. Eet geen delen van deze plant, omdat ze giftig kunnen zijn.

  Pelargonium planten hebben een beperkt geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en stengels. Echter, ze zijn niet zo effectief als specifieke geluidsdempende planten zoals bijvoorbeeld de klimop. Over het algemeen zijn het soort planten die vooral gekozen worden vanwege hun bloemen en decoratieve waarde.

 • Snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen en de vorm compact te houden. Verwijder dode bloemen en uitgebloeide stelen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar om de plant weer vitaal te maken na de winter.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Water geven kan het beste in de ochtend of avond gedaan worden om verdamping te voorkomen. Pas op met te veel water geven, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Primeri Red' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond vochtig genoeg is, zonder dat de wortels te lang nat blijven. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond, bij voorkeur in het voorjaar.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Zet deze tuinplant op een zonnige plek in de tuin. Deze plant gedijt het best op een goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar een vorstvrije plek te verplaatsen, zoals een kas of serre. Je kunt ook een laag mulch of bladeren rond de plant leggen ter bescherming tegen kou. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren en snoei dode of beschadigde bladeren af. Deze plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw.

  Om optimaal te groeien en bloeien heeft de Pelargonium 'Primeri Red' regelmatige bemesting nodig. Gebruik een algemene bemesting voor bloeiende planten in het groeiseizoen. Let op de aanbevolen dosering en frequentie zoals aangegeven op de verpakking.

  Mulchen van tuinplanten helpt om vocht vast te houden, de bodemtemperatuur te reguleren en onkruidgroei te verminderen. Het kan gedaan worden met organisch materiaal zoals compost, boomschors of hooi. Het is aan te raden om een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan te brengen rond de planten.

  De Zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten, die natuurlijke vijanden van ongedierte zijn. Daarnaast kunnen ook huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zoals een mengsel van water en groene zeep helpen bij het bestrijden van ongedierte op Tuinplanten. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig direct maatregelen te nemen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Primeri Red' is een zonminnende plant met opvallende rode bloemen en groen blad met zilverachtige strepen. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant wordt vaak gebruikt in hangmanden, borders en potten vanwege zijn heldere kleuren en lange bloei. Pelargoniums zijn gemakkelijk te verzorgen en vereisen regelmatig water geven en een zonnige standplaats. De 'Primeri Red' variant voegt een levendige en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of patio.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.