Hydrangea macrophylla Hovaria Hopaline

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla Hovaria Hopaline is een prachtige hortensia met grote bolvormige bloemen die veranderen van kleur naarmate de bloeiperiode vordert. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en blijft relatief laag, waardoor het perfect is voor in tuinen en potten op het balkon. De bloemen hebben een unieke kleurschakering van roze, paars en blauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, wat een mooi contrast vormt met de kleurrijke bloemen. Hovaria Hopaline is een echte blikvanger in de tuin en bloeit van de zomer tot in de herfst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hydrangea macrophylla Hovaria Hopaline is makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Ook is het goed om de plant af en toe te snoeien om de groei te bevorderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom op een plek waar hij voldoende natuurlijk licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Hopaline heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. In de zomer kan de plant iets vaker water nodig hebben vanwege de hogere temperaturen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter halfschaduw. Plaats hem daarom op een plek waar hij geen felle zonnestralen ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de bloei verminderen.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Hopaline houdt van warmte en verdraagt temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Het beste is om de plant op een lichte plek te zetten, zonder direct zonlicht.

  Deze plant bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Hovaria Hopaline is luchtzuiverend. Net als andere kamerplanten helpt deze plant bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof af te geven. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Hovaria Hopaline staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplant houdt van een constante en gematigde temperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, nadat de vorst voorbij is. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de bloemstelen terug tot juist boven een paar knoppen. Snoei niet te rigoureus, aangezien dit de bloei kan belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Vermijd dat de plant in een te natte of droge grond staat, dit kan leiden tot problemen met de wortels. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit direct zonlicht.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om wortelrot te voorkomen. Gebruik een mix van potgrond speciaal voor bloeiende planten voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig maar niet doorweekt is.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem consistent vochtig is, maar niet drassig. Vermijd zure grond om optimale groei en bloei te bevorderen.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Hopaline heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de wortels niet te nat staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef de plant in het voorjaar wat mest.

  De plant kan worden schoongemaakt door voorzichtig stof van de bladeren te verwijderen met een zachte borstel of een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Regelmatig afstoffen zal helpen om de plant gezond en mooi te houden.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Hopaline heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar hij indirect zonlicht krijgt, zoals naast een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei van de plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen of tocht. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de 50-60% ligt. Een luchtbevochtiger kan handig zijn als de lucht te droog is.

  Deze plant gedijt het beste in zure tot neutrale grond met een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig, om de gezondheid en bloei van de plant te bevorderen. Het toevoegen van speciale zure meststoffen kan helpen om de gewenste zuurgraad te behouden.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Hopaline heeft behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte om de kleur van de bloemen te verbeteren. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Hopaline is een prachtige hortensia met grote bolvormige bloemen die veranderen van kleur naarmate de bloeiperiode vordert. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en blijft relatief laag, waardoor het perfect is voor in tuinen en potten op het balkon. De bloemen hebben een unieke kleurschakering van roze, paars en blauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, wat een mooi contrast vormt met de kleurrijke bloemen. Hovaria Hopaline is een echte blikvanger in de tuin en bloeit van de zomer tot in de herfst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.