Dianthus 'Sunflor Extase'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Extase' is een prachtige tuinplant met opvallende en kleurrijke bloemen. De bloemen hebben een dieproze kleur en een aangename geur. Deze plant bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan. 'Sunflor Extase' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze Dianthus soort is perfect voor borders, rotstuinen en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad zal in de herfst en winter vaak afgestoten worden en in het voorjaar weer terug groeien. Dianthus 'Sunflor Extase' is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant bij strenge vorst af te dekken of naar een beschutte plek te verplaatsen. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen tijdens de wintermaanden om ervoor te zorgen dat hij goed overleeft.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei. Verwijder dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  "Dianthus 'Sunflor Extase' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, en houd rekening met de groeiruimte van omliggende planten."

  De Dianthus 'Sunflor Extase' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om de plant op een zonnige locatie te planten. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  De Dianthus 'Sunflor Extase' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet drassig te houden. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, de Dianthus 'Sunflor Extase' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Deze plant helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin en kan een waardevolle voedselbron zijn voor deze insecten. Het is een goede keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan het behoud van deze essentiële bestuivers.

  Ja, als bloeiende plant trekt Dianthus 'Sunflor Extase' bestuivende insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is echter niet een plantensoort die essentieel is voor de biodiversiteit. Over het algemeen zijn inheemse planten belangrijker voor het ondersteunen van plaatselijke ecosystemen.

  De bloeiperiode van deze plant valt in de maanden mei, juni en juli. De bloei kan gemiddeld zo'n 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water tijdens droge periodes.

  Nee, de plant Dianthus 'Sunflor Extase' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, veel planten hebben de capaciteit om geluid te dempen door geluidstrillingen op te vangen en te absorberen met hun bladeren en stelen. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid en het creëren van een rustige omgeving. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het effect van geluidsdemping door planten afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de grootte en dichtheid van de plant.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde stengels en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei niet te rigoureus, anders kan het de bloei beïnvloeden.

  De Dianthus 'Sunflor Extase' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is, om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avonduren.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig meststoffen voor een gezonde groei.

  De bodem moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor een optimale groei van deze tuinplant. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 en vermijd te natte grond. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Dianthus 'Sunflor Extase' groeit het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan door de plant af te dekken met mulch of bladeren. Ook is het raadzaam om de plant in een vorstvrije ruimte te zetten als de temperaturen extreem laag worden.

  Dianthus 'Sunflor Extase' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een goede groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten om ze gezond en bloeiend te houden. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, bij voorkeur in het voorjaar en de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die u gebruikt.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en voorkomt onkruidgroei. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert de gezondheid van de bodem. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch voor optimale resultaten.

  Deze plant heeft het liefst een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te behouden. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de pH-waarde van de bodem in balans te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan gebruik worden gemaakt van bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrum. Door regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van ongedierte, zoals luizen of spint, kan een plaag vroegtijdig worden opgemerkt en aangepakt. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht en lucht circulatie.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Extase' is een prachtige tuinplant met opvallende en kleurrijke bloemen. De bloemen hebben een dieproze kleur en een aangename geur. Deze plant bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan. 'Sunflor Extase' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze Dianthus soort is perfect voor borders, rotstuinen en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.