Anthurium niet bloeiend crassinervium Jungle Bush

Anthurium niet bloeiend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium crassinervium Jungle Bush is een niet bloeiende plant met dikke, groene bladeren die een tropische uitstraling hebben. Deze plant heeft opvallende nerven die over de bladeren lopen, waardoor het een unieke uitstraling heeft. De Anthurium crassinervium gedijt goed in een vochtige omgeving en houdt van veel licht, maar niet direct zonlicht. Het is een makkelijk te verzorgen plant die een echte eyecatcher kan zijn in elk interieur. De Anthurium crassinervium Jungle Bush kan goed gedijen in een vochtig terrarium of als kamerplant in een warme, lichte ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium crassinervium Jungle Bush is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en af en toe bemesten om de plant gezond te houden. Plaats de plant niet in direct zonlicht en houd de grond licht vochtig.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Het liefst staat de plant voor een raam op het oosten of westen.

  De Anthurium plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  De Anthurium crassinervium Jungle Bush houdt niet van de felle zon. Het is beter voor de plant om te staan op een plek met indirect licht. Teveel zonlicht kan bruine bladeren veroorzaken.

  Ja, Anthurium crassinervium Jungle Bush houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid hoog genoeg is voor optimale groei.

  De Anthurium niet bloeiend crassinervium Jungle Bush bloeit gewoonlijk in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging van de plant. Onder ideale omstandigheden kan de bloem zelfs bloeien tot in de herfst.

  Ja, de Anthurium plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een schonere en gezondere leefomgeving. Het is dus zeker een goede keuze voor in huis.

  Ja, de Anthurium niet bloeiend crassinervium Jungle Bush gedijt het best op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant dus op een plek waar de temperatuur stabiel is.

 • Om de plant gezond te houden, kan je dode of beschadigde bladeren en bloemen verwijderen met behulp van scherpe en schone snoeischaar. Knip de bladeren dicht bij de stam af om nieuwe groei te stimuleren. Beperk het snoeien tot maximaal een derde van de plant om overmatige stress te voorkomen.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Laat de grond niet uitdrogen, maar zorg ervoor dat de wortels niet te veel in het water staan. Gebruik lauw en kalkarm water voor het beste resultaat.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond, bij voorkeur verrijkt met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Vermijd het gebruik van normale tuingrond of zware kleigrond.

  De Anthurium crassinervium Jungle Bush heeft een voorkeur voor een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure pH-waarde van de bodem is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar direct zonlicht moet vermeden worden. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig water, vooral in de groeiperiode. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de lente en zomer.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afstoffen met een zachte doek of vochtige spons. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Regelmatig afstoffen helpt de plant om goed te ademen en te groeien.

  Deze plant heeft behoefte aan helder, indirect licht en moet uit direct zonlicht worden gehouden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant in een ruimte met voldoende natuurlijk licht voor optimale groei. Zorg voor minstens 6 uur licht per dag voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Een hoge luchtvochtigheid is belangrijk voor kamerplanten om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Met een luchtbevochtiger of regelmatig besproeien van de bladeren kan de luchtvochtigheid op peil worden gehouden. Houd de luchtvochtigheid van de omgeving waar de plant staat tussen de 60-70% voor een optimale groei.

  De Anthurium planten geven de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5.5 en 6.5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Het behouden van de juiste zuurgraad kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten zoals de Anthurium hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het toedienen van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Anthurium crassinervium Jungle Bush is een niet bloeiende plant met dikke, groene bladeren die een tropische uitstraling hebben. Deze plant heeft opvallende nerven die over de bladeren lopen, waardoor het een unieke uitstraling heeft. De Anthurium crassinervium gedijt goed in een vochtige omgeving en houdt van veel licht, maar niet direct zonlicht. Het is een makkelijk te verzorgen plant die een echte eyecatcher kan zijn in elk interieur. De Anthurium crassinervium Jungle Bush kan goed gedijen in een vochtig terrarium of als kamerplant in een warme, lichte ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.