Kalanchoe gevuld Rose Flowers Graceful Pink

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe gevuld Rose Flowers Graceful Pink is gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en kan goed gedijen in een zonnige standplaats. Regelmatig bemesten en snoeien bevordert de bloei.

  Ja, de Kalanchoe gevuld Rose Flowers Graceful Pink heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant het liefst op een locatie met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een minder mooie groei en bloei.

  Kamerplanten zoals deze hebben meestal één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond enigszins vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is altijd goed om te controleren of de plant daadwerkelijk water nodig heeft door aan de grond te voelen.

  De Kalanchoe gevuld Rose Flowers Graceful Pink houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zon. Zet de plant dus op een plek met indirect zonlicht. Direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, de Kalanchoe gevuld Rose Flowers Graceful Pink houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

  De Kalanchoe gevuld Rose Flowers Graceful Pink bloeit van februari tot mei en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en kunnen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is aan te raden regelmatig de bladeren af te stoffen en de plant goed te verzorgen om optimaal van de luchtzuiverende eigenschappen te profiteren.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit is de ideale temperatuur om te gedijen als kamerplant. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht.

 • Je kunt kalanchoe plant snoeien door de uitgebloeide bloemen en stelen terug te knippen tot net boven een bladknoop. Verwijder ook eventuele dode of zieke bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei om de groei te bevorderen.

  De Kalanchoe gevuld Rose Flowers Graceful Pink heeft matig water nodig en moet tussen waterbeurten door de grond uitdrogen. Geef de plant water wanneer de bovenste laag grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond die geschikt is voor kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  De Kalanchoe gevulde roze bloemen gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de bodem zal de plant helpen gezond te blijven en bloeien.

  De Kalanchoe heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Eenmaal per maand voeden met plantenvoeding bevordert de bloei van de plant.

  Om de plant schoon te maken, kan je voorzichtig stof verwijderen met een zachte borstel of een vochtige doek. Vergeet niet om af en toe de bladeren te controleren op eventuele insecten. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Kalanchoe gevuld Rose Flowers Graceful Pink heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar hij minimaal 6 uur indirect zonlicht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige bloei.

  De optimale temperatuur voor een Kalanchoe gevuld met roze bloemen is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur is het beste voor een gezonde groei en bloei.

  De luchtvochtigheid voor kalanchoes gevuld met roze bloemen moet gemiddeld zijn. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en droge lucht te houden om uitdroging te voorkomen. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals deze is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, terwijl een te lage zuurgraad de plant kan beschadigen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze kamerplant heeft voldoende voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een laag stikstofgehalte om de bloei te bevorderen. Bemest de plant elke 2 tot 4 weken tijdens de lente en zomermaanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.