Celosia Merida Pink

Celosia Spicata type

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Celosia Merida Pink is gemakkelijk in onderhoud en heeft slechts regelmatig water en voldoende licht nodig. Deze plant groeit goed in warme en vochtige omgevingen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden met plantenvoeding voor een goede groei.

  Ja, de Celosia Merida Pink heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Ze verdragen geen schaduw en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig.

  Kamerplanten zoals de Celosia Merida Pink hebben ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de luchtvochtigheid in de kamer. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar niet van direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt. Overmatig blootstellen aan fel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren van de plant.

  Deze plant houdt van warme temperaturen en gedijt goed bij een constante kamertemperatuur. Koude tocht kan schadelijk zijn voor deze plant, dus zorg ervoor dat hij op een warme plek staat. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige zones te houden om ervoor te zorgen dat hij goed groeit.

  De Celosia Merida Pink bloeit vanaf het late voorjaar tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, de Celosia Merida Pink is een luchtzuiverende plant en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in een ruimte. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de lucht te zuiveren.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Plaats de plant op een locatie waar de temperatuur constant is en vermijd grote temperatuurschommelingen. Houd ook rekening met voldoende licht en vochtigheid voor optimale groei.

 • Je kunt de plant snoeien door dode bloemen en bladeren weg te knippen met een schaar of snoeischaar. Dit bevordert de groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en voeding krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels te nat worden, dus laat overtollig water goed weglopen. Houd rekening met de specifieke waterbehoeften van de plant en pas de frequentie van het water geven hierop aan.

  Celosia Merida Pink groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig bijmesten van de plant zal de groei en bloei bevorderen.

  De bodem moet goed gedraineerd zijn en een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5 hebben. Een lichtvoedzame bodem met een goede lucht- en waterhuishouding is ideaal voor deze plant. Vermijd natte voeten en zorg voor voldoende voedingstoffen in de grond.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de potgrond niet te drassig worden. Zet de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht. Af en toe de plant voeden met plantenvoeding bevordert de groei en bloei.

  De bladeren van deze plant kunnen stoffig worden en kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek. Om de plant te revitaliseren, kunnen dode bladeren en bloemen worden verwijderd. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele plagen of ziektes.

  De Celosia Merida Pink heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek, het liefst met wat direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant ook niet direct in de buurt van koude tocht staat.

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid tussen de 50-60%. Het behouden van een goede luchtvochtigheid kan helpen bij de groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om regelmatig te ventileren en de plant af en toe te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor de Celosia Merida Pink ligt tussen de 6,0 en 7,0 pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een juiste zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene kamerplantenvoeding en bemest de plant volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus volg de instructies nauwkeurig op.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.