Narcissus (Miscellaneous Grp) 'Tete de Luxe'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Narcissus uit de Miscellaneous Grp staat bekend om zijn makkelijke onderhoud. Het is een plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in een gematigd klimaat. Het is dus een ideale keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, kamerplanten hebben meestal veel indirect licht nodig om gezond te blijven. Zet de plant in de buurt van een raam met helder, gefilterd licht voor de beste groeiresultaten. Te weinig licht kan leiden tot een bleke kleur en zwakke groei.

  Narcissus heeft regelmatig water nodig, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten iets opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt van helder, indirect licht en kan verbranden in felle zon. Het wordt aanbevolen om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht kan ontvangen.

  Ja, de Narcissus Miscellaneous Grp ‘Tete de Luxe’ houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen, maar vermijd direct zonlicht dat de bladeren kan verbranden. Regelmatig water geven en regelmatig benevelen met water zullen de plant ook helpen om goed te groeien.

  De Narcissus (Miscellaneous Grp) 'Tete de Luxe' bloeit in de maanden maart en april en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Het is een prachtige bloem die een vrolijke sfeer in huis brengt tijdens de lente.

  Ja, Narcissus planten staan bekend om het zuiveren van de lucht doordat ze koolstofdioxide omzetten in zuurstof tijdens het fotosyntheseproces. Hierdoor kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren.

  Ja, Narcissus houdt van een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden.

 • Knip de uitgebloeide bloemen af om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en snoei bruine bladeren terug tot aan de basis. Snoei de plant terug in het najaar om de vorm te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Laat de grond tussen gietbeurten in iets opdrogen.

  . Voor deze plant is een goed doorlatende potgrond ideaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water en mest in het groeiseizoen voor optimale groei.

  De Narcissus (Miscellaneous Grp) 'Tete de Luxe' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en voldoende vocht vasthoudt. Bij voorkeur wordt de bodem regelmatig bemest om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Om de plant schoon te maken, kan je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of borstel. Sproei de bladeren regelmatig met een fijne nevel om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen. Controleer regelmatig op insecten en verwijder ze indien nodig.

  De Narcissus (Miscellaneous Grp) 'Tete de Luxe' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze kamerplant.

  De Narcissus (Miscellaneous Grp) 'Tete de Luxe' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen 15-20°C. Zorg ervoor dat de plant geen extreme temperatuurschommelingen ervaart en vermijd tocht. In de winter kan een koelere temperatuur de bloei bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet rond de 60-70% liggen voor optimale groei. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en deze zo nodig aan te passen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen van de plant.

  De Narcissus (Miscellaneous Grp) 'Tete de Luxe' geeft de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Dit helpt de plant om voedingsstoffen efficiënt op te nemen. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te garanderen.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die u gebruikt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.