Cyclamen persicum grootbloemig persicum 'Halios Red Satisfaction'

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen persicum 'Halios Red Satisfaction' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor een lichte standplaats, regelmatig water geven en vermijd te veel vocht rondom de plant. De bloeiperiode kan wel enkele weken duren.

  Ja, Cyclamen hebben veel licht nodig en groeien het beste op een plek met indirect zonlicht. Plaats de plant dus bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot verminderde bloei en groei.

  De Cyclamen persicum heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen het water geven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op de vochtigheid van de grond.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest helder, indirect licht. Te veel zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het beste is om de plant op een locatie te plaatsen waar hij wat schaduw krijgt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht te houden om de bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant op een lichte en warme plek staat voor optimale groei.

  De Cyclamen persicum grootbloemig persicum 'Halios Red Satisfaction' bloeit meestal van september tot april en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. Het is een kamerplant die voornamelijk in de herfst en winter voor kleurrijke bloemen zorgt.

  Ja, Cyclamen planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen op te nemen. Het regelmatig verzorgen van de plant zorgt voor optimale luchtzuiveringseffecten.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor de plant om goed te groeien en te bloeien. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurschommelingen.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden, maar je kunt dode of gele bladeren voorzichtig verwijderen om de uitstraling te behouden. Het is belangrijk om regelmatig dood of uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om infecties te voorkomen.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Red Satisfaction' heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef water aan de rand van de pot en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt. Laat de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot regelmatig wordt gedraineerd om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

  De Cyclamen persicum grootbloemig persicum 'Halios Red Satisfaction' gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige en vruchtbare bodem. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 en vermijd te zure grond. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Zet de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste de bladeren afnemen met een vochtige doek. Verwijder regelmatig stof en vuil van de bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 10 en 15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een koele standplaats te zetten, weg van direct zonlicht en tocht. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 5 graden Celsius komt.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze Cyclamen persicum moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in huis niet te hoog of te laag is, om optimale groeiomstandigheden te creëren. Een luchtbevochtiger kan helpen als de lucht te droog is.

  De Cyclamen persicum gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de plant gezond te houden. Het zuur van de bodem kan invloed hebben op de opname van voedingsstoffen door de plant.

  De Cyclamen persicum heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen in de lente en zomer. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.