Cyclamen persicum kleinbloemig persicum 'Tuxedo'

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig water. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, Cyclamen persicum heeft veel licht nodig en gedijt het beste bij fel indirect zonlicht. Zet de plant dus op een locatie waar hij voldoende licht krijgt gedurende de dag. Het is belangrijk om de plant uit direct zonlicht te houden om verbranding te voorkomen.

  De Cyclamen persicum heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet te nat. Pas op voor uitdroging tijdens de groeiperiode.

  De Cyclamen persicum houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een lichte plek met indirect zonlicht worden geplaatst. Te veel felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de Cyclamen persicum houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen rond de 18-20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen om ervoor te zorgen dat hij goed groeit en bloeit. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude luchtstromen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig bloeit meestal van november tot maart. De bloeiperiode kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig persicum 'Tuxedo' is een luchtzuiverende kamerplant die de luchtkwaliteit kan verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen. Het is aan te bevelen om deze plant in huis te hebben om de lucht te zuiveren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de plant goed kan groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te warme of te koude temperaturen.

 • Snoei dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig af om de plant gezond te houden. Dit kan het beste gedaan worden met een scherpe schaar of mes. Vermijd het snoeien van gezonde bladeren, omdat dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig persicum 'Tuxedo' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat het water gelijkmatig over de pot wordt verdeeld.

  De plant heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar laat de grond niet te nat worden. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten.

  De Cyclamen persicum houdt van een goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een humusrijke bodem met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te langdurig nat blijven. Zet de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht. Af en toe de verwelkte bloemen en bladeren verwijderen bevordert de groei van nieuwe bloemen.

  Om de plant schoon te maken kun je het stof voorzichtig verwijderen van de bladeren met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt tijdens het schoonmaken. Het regelmatig afnemen van stof zorgt ervoor dat de plant vrij kan ademen en gezond blijft.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een lichte plek, zoals bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen. Een gebrek aan licht kan leiden tot minder bloei en groei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 18 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius zakt om koude schade te voorkomen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De plant heeft behoefte aan een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen. Te droge lucht kan leiden tot uitgedroogde bladeren en bloemen.

  De Cyclamen houdt van een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig voeding te geven tijdens het groeiseizoen, zoals in het voorjaar en de zomer. Gebruik hiervoor een speciale plantenvoeding voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid voeding die je geeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.