Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Pink

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Hij gedijt goed in kamertemperatuur en heeft regelmatig water en wat licht nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur dicht bij een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Pink heeft regelmatig water nodig. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden en de plant niet uit te laten drogen. Over het algemeen heeft de plant 1-2 keer per week water nodig.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan een lichte plek maar uit de felle zon. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant dus liever op een plek met indirect licht.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Pink houdt van warmte en heeft een ideale groeitemperatuur tussen de 20 en 25 graden Celsius. Warmte zal de plant helpen om goed te gedijen en zijn bloemen te laten bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotse temperatuurschommelingen.

  Deze plant bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend. Kamerplanten helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. De "Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Pink" draagt bij aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Pink staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

 • Het is aan te raden om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Verwijder ook eventuele vertakte stelen om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om een compacte vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en voorkom dat de plant uitdroogt.

  Voor de Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Pink is het aan te raden om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten onderin voor een goede afwatering.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Pink groeit het best in een goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water. Bemest de plant regelmatig met een algemene kamerplantenmeststof voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft wekelijks water nodig, maar vermijd teveel water om wortelrot te voorkomen. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Je kunt de bladeren afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Voor hardnekkig vuil kun je de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Vermijd hierbij dat er water op de bloemen terechtkomt.

  Deze plant heeft helder licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Geef de plant regelmatig water en zorg voor een licht vochtige grond.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen koude tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Onder de 15 graden Celsius kan de plant schade oplopen.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn en mag niet te hoog worden. Zorg voor een goede ventilatie om schimmelvorming te voorkomen. Regelmatig benevelen van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Pink groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een te hoge zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende voedingsstoffen voor kamerplanten. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.