Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Sand

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht, water en voeding krijgt en hij zal goed gedijen. Regelmatig snoeien en controleren op eventuele plagen of ziektes helpt de plant gezond te houden.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Sand heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een locatie met veel helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Probeer de plant minstens zes uur bloot te stellen aan zonlicht per dag.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot en is dus niet aanbevolen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en heeft liever een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en verkleuren. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te plaatsen.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Sand houdt van warmte omdat het een kamerplant is en het gedijt goed bij een constante temperatuur tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om de groei te bevorderen. Het regelmatig controleren van de temperatuur in de kamer waar de plant staat, zal helpen om ervoor te zorgen dat deze gezond blijft.

  Deze plant bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloeiperiode van deze plant kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, chrysanten zijn luchtzuiverende planten. Deze planten helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het helpt bij het creëren van een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden.

 • Het is aan te raden om regelmatig verwelkte bloemen en gele bladeren te verwijderen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Daarnaast kan de plant in het voorjaar gesnoeid worden om de groei te stimuleren en te voorkomen dat de plant te groot wordt. Verwijder ook regelmatig dode stelen om de luchtstroom te bevorderen en ziekten te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels langdurig in een natte grond staan. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Houd de grond vochtig, maar niet drassig.

  Voor de plant is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voorzien van plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg af en toe wat meststoffen toe om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen voor een optimale bloei.

  De plant kan stof en vuil op zijn bladeren verzamelen, wat de fotosynthese kan belemmeren. Maak de bladeren schoon met een zachte doek of spons bevochtigd met lauw water. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem dicht bij een raam, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De ideale kamertemperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen staat. Koude temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet gemiddeld zijn. Houd de luchtvochtigheid op peil door regelmatig de bladeren te besproeien met water uit een plantenspuit. Voorkom echter dat de bladeren te nat worden om schimmelvorming te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Sand geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale grond. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze planten. Een te zure of te basische grond kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten om de plant gezond te houden. Vergeet niet om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.