Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Orange

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Chrysanten hebben regelmatig water nodig en moeten op een lichte plek staan, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en voed de plant af en toe met plantenvoeding voor bloeiende planten. Over het algemeen zijn chrysanten gemakkelijk te onderhouden en kunnen ze lang meegaan.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Orange heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar hij veel direct zonlicht krijgt. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te droog of te nat is. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Orange houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel felle zon kan de bladeren verbranden en de bloei verminderen.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Orange houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden. Zorg er dus voor dat de plant op een warme en tochtvrije plek staat.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Orange bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 weken duren. Deze kamerplant staat bekend om zijn opvallende bloemen en heldere oranje kleur.

  Ja, Chrysanthemum planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Het regelmatig verzorgen van de plant helpt het maximale luchtzuiverende potentieel te behouden.

  Ja, deze plant geeft de voorkeur aan een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om stress te voorkomen.

 • Om de plant gezond en compact te houden, kun je regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen. Dit bevordert ook de bloei. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes terug om de groei te stimuleren en een mooie vorm te behouden.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Orange heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Geef minder water in de winter wanneer de plant in rust is.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Kies voor een luchtige mix van potgrond met vermiculiet of perliet. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit goede drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals deze chrysant is essentieel voor een gezonde groei. Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Regelmatig bemesten en water geven is belangrijk om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft behoefte aan veel indirect zonlicht en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef in de groeiperiode eens in de twee weken plantenvoeding. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De plant dient regelmatig stofvrij gemaakt te worden door voorzichtig de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Gebruik lauw water en vermijd te veel water op de bladeren om schimmel te voorkomen. Controleer regelmatig op insecten en verwijder deze indien nodig met een zachte borstel of door de plant af te spoelen onder de douche.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Orange heeft veel licht nodig en doet het goed op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen plotselinge temperatuurwisselingen ervaart. Vermijd tocht om koude schade te voorkomen.

  Het is belangrijk om de luchtvochtigheid voor deze plant op peil te houden, idealiter tussen de 40% en 60%. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd te droge omgevingen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en verminderde bloei.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Orange gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Het is aan te raden om af en toe de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen.

  De Chrysanthemum heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot bladverbranding en verminderde bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.