Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Het is aanbevolen om de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel natuurlijk licht, zoals bij een raam op het zuiden of westen. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish heeft regelmatig water nodig. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wat schaduw krijgt.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish houdt van warmte en groeit het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om hem goed te laten groeien en bloeien. Het vermijden van tocht en koude temperaturen is essentieel voor de gezondheid van deze plant.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish bloeit in de maanden september, oktober en november. De bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen. Het is dus een goede keuze als kamerplant voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en bloei. Houd de plant weg van tocht en extreme temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen. Hierdoor kan de plant energie steken in het produceren van nieuwe bloemen. Snoei de plant ook in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant water op regelmatige basis, vooral tijdens warme periodes.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond voor een goede groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en perliet kan de drainage verbeteren.

  De plant vereist goed doorlatende en vochtige grond met een licht zure pH. Een mengsel van potgrond en perliet kan de bodemkwaliteit verbeteren. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen.

  De "Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish" heeft regelmatig water nodig, maar wees voorzichtig om de wortels niet te laten weken. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verpot de plant indien nodig in een pot met goede drainage.

  Om stof van de bladeren te verwijderen kunt u voorzichtig een zachte doek gebruiken of de bladeren afnemen met een licht vochtige spons. Vergeet niet regelmatig de bladeren schoon te maken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet hem bij een raam op het oosten of westen voor voldoende lichtinval. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurwisselingen. Zet de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het beste tussen de 50-70%. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van te droge lucht, dat kan zorgen voor verdroogde bladeren en bloemen. Regelmatig besproeien of een luchtbevochtiger gebruiken kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg dus voor een goede drainage en geef regelmatig water met pH-neutraal water.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish kan het beste worden bemest met een evenwichtige meststof voor kamerplanten in het groeiseizoen, van lente tot herfst. Geef de plant elke 2-4 weken vloeibare mest of gebruik langzaam vrijkomende mestkorrels volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig en bemest matig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.