Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Amber

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Amber is makkelijk in onderhoud en vereist weinig inspanning om gezond te blijven. Regelmatig water geven en voldoende licht zijn voldoende voor deze plant. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in de meeste binnenomgevingen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Amber heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met helder, indirect licht. Te veel fel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Plaats de plant dus liever niet in direct zonlicht.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Amber houdt van warmte en doet het goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht en koude temperaturen. Zorg er daarom voor dat de plant een warme en beschutte plek krijgt in huis.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden september tot en met november. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen hebben luchtzuiverende eigenschappen doordat ze CO2 omzetten in zuurstof. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren van de plant af te stoffen, zodat de plant optimaal kan functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor kamerplanten. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Je kunt de plant het beste snoeien na de bloei om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of zieke bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond tussen waterbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurtegraad. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in nieuwe potgrond om gezonde groei te bevorderen.

  Het is belangrijk om voor de Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Amber een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten om de groei van de plant te bevorderen.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zodat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Stof de bladeren regelmatig af met een vochtige doek om de plant schoon te houden. Verwijder dode bladeren en bloemen om de luchtstroom te verbeteren.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Amber heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Overdag mag de temperatuur hoger zijn dan 's nachts.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld tot hoog zijn. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger kan ook nuttig zijn als de lucht in huis te droog is.

  De bodem moet een licht zure tot neutrale pH hebben voor een optimale groei en bloei. Bij een te zure bodem kan de plant moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen. Het is daarom aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen regelmatig voeding nodig, met een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten. Het is belangrijk om de planten niet te overbemesten om wortelverbranding te voorkomen. Het beste is om tijdens het groeiseizoen om de paar weken te bemesten en in de winterperiode minder frequent.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.